Overwatch

Reaper vs. mindenki más – tanuld meg az ellenfelek gyenge pontjait!


Adam "Spirit" Wills tippjeit olvashatjátok.

A Grizzly Esports játékosa, Adam “Spirit” Wills osztott meg 7 perces videóban osztott meg Reaper tippeket, egészen pontosan minden hős ellen 1-1 tanácsot. Menjünk végig ezeken!

Doomfist

Képtalálat a következőre: „doomfirst overwatch”
forrás: mic

A Rocket Punch-ot mindenképp kerüljük ki a Wraith Form segítségével, a Rising Uppercutot viszont ne, mert fellökéskor közel kerülünk hozzá és így meg tudjuk ölni.

Genji

Túl mobilis, ő nem a mi dolgunk, viszont ha ultizik Genji, akkor várjuk meg, hogy dash-eljen egyet, mielőtt használjuk az árny formát, megelőzve azt, hogy resetet kapjon.

McCree

Lőjünk rá egyet, ekkor észrevesz, érdemes elnyomni a Wraith Formot, mert általában stunnal indítja a csatát McCree.

Pharah

Ignoráljuk, ha jó Pharah van velünk szemben, akkor úgyse tudunk vele mit kezdeni (nem is nekünk kell).

Reaper

1v1-ben kerüljük az ulti használatát, többet ér, ha fejre lövünk.

Soldier: 76

Képtalálat a következőre: „soldier 76 overwatch”

Ha tudunk flankelni, akkor meg lehet próbálni megtámadni, de nem ideális matchup, elfut és közép távolról kivégez minket.

Sombra

Van egy leheletnyi időnk dodge-olni az ultiját a szokásos képességünkkel, de akkor sincs nagy baj, ha silence-el minket is, mivel Reaper alapvetően auto attacker hős.

Tracer

Genjihez hasonlóan nem a mi feladatunk megbirkózni vele, egyedül arra figyeljünk, hogy a Wraith Formot használjuk, ha ránk tette a bombáját.

Bastion

Csakis úgy tudjuk megölni, ha flankelünk, melynél fontos, hogy ne árnyék formában menjünk be, hanem normálisan, utána használjuk a képességet, hogy kerülgessük a lövéseket, majd visszajőve kivégezhetjük.

Hanzo

Képtalálat a következőre: „hanzo overwatch”
forrás: Youtube

Ha mögé tudunk kerülni és 1-2 lövésből megöljük, akkor örülhetünk, egyébként kerüljük el, mert az új Storm Arrow és ugrás képessége miatt nehéz dolgunk van 1v1-ben.

Junkrat

A felénk guruló kereket (ulti) kikerülhetjük a dodge képességünkkel, de ha nem robbantotta fel Junkrat az ultiját, hanem kivárt, akkor normál alakba visszatérve egy lövésből hatástalaníthatjuk a kereket.

Mei

Ne felejtsük el, hogy a Wraith Form nem használható, ha be vagyunk fagyva, de ha előtte egy picivel nyomjuk el, akkor kijöhetünk belőle és ez reseteli a fagyás mértékét is.

Torbjörn

Árnyék formában is lő a torony minket, hogy ha már megkaptuk az aggrot, így három másodperc erejéig levehetjük a nyomást a csapatunkról.

Widowmaker

Ne használjuk olyan helyen a Shadow Stepet, ahol láthat minket, mert megérkezve könnyen fejbe lőhet.

D.Va

Nem csak az árnyformát használhatjuk az ulti kikerülésére, hanem adott esetben a Shadow Stepet is. Az 1v1 matchupot könnyen nyeri Reaper, de a rakétákkal vigyázzunk.

Orisa

Menjünk a pajzsa mögé és onnan lőjünk rá.

Reinhardt

Itt is előjön a sokat emlegetett Wraith Form a kerülgetések terén (csak itt az átlagosnál még több időnk van reagálni), ami viszont érdekes, hogy Reinhardt és a pajzs két célpontnak minősül (a Death Blossom 510-et sebez), így 1020 sebzést vihetünk bele a pajzsba. Ha áll mellette valaki, akkor ez a szám már 1530 – hasznos lehet ezt tudni akkor, hogy ha úgy ultizunk, hogy van még Reinhardtnak pajzsa, de már alacsony a szintje.

Roadhog

Ahogy a többi tanknál, úgy Roadhog esetében is könnyű dolga van Reapernek 1v1-ben, még ha be is húz, akkor is megúszhatjuk a halált – igen, már mindenki tudja, hogy melyik képességgel.

Winston

Képtalálat a következőre: „winston overwatch”
forrás: SegmentNext

Mivel Winston is flanker, ezért elég ha megvárjuk, hogy ráugorjon a potenciális célpontjára, onnantól nincs menekülése, vagyis könnyű célponttá válik számunkra.

Zarya

Általában azt mondjuk, hogy ne lőjük Zaryát, ha rajta van a pajzsa, de Reaper még úgy is megnyeri az 1v1-et, szóval mehet. Emellett ne felejtsük el, hogy Reaper egyike azon kevés hősnek, aki ki tud jönni a Gravition Surge-ből.

Ana

Nem csak kerülgetésre jó a Wraith Form, de arra is, hogy ha rajtunk van Ana basic attackjának mérgező effektje, azt leszedjük vele – ugyanezt meg lehet tenni, ha ránk dobja az anti-gyógyítást.

Brigitte

Törjük össze a pajzsát, így nem tudja használni a Shield Bash képességét (amivel megszakíthatná a Death Blossomot) – persze ne feledjük, hogy még ekkor is el tud lökni a Whip Shottal.

Lúcio

Ha már ellökés, akkor a brazil gyógyítóval is vigyázzunk, ugyanis ő is hatástalanítani tudja az ultinkat azáltal, hogy eltaszít az ellenféltől.

Mercy

Még ha távol is vagyunk tőle, akkor is jó ötlet párat rálőni, hogy a passzív élet regeneráció effekt ne kapcsoljon be.

Moira

Képtalálat a következőre: „moira overwatch”
forrás: Culture of Gaming

A legrosszabb support matchup, ugyanis egyrészről el tud menekülni előlünk, másrészről zárt terekben (ahol ránk pattog a sebző labdája) még meg is tud ölni.

Symmetra

A Shield Generatort lőjük szét mihamarabb, mert számos egy hit potenciáltól foszt meg minket. Ha közel került hozzánk Symmetra, akkor inkább ultizzuk le, mert a lézere igen rövid idő alatt a spawn roomba tesz minket.

Zenyatta

Ahogy Anánál, úgy Zenyattánál is működik a debuff effekt leszedése a Wraith Form által – itt ugye az Orb of Discord képességéről van szó.

Ezek voltak a tippek, reméljük, hogy még a legelvetemültebb Reaper mainek is találtak 1-2 újdonságot számukra!

A teljes videót megtekinthetitek itt:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva