Gaming

4 hónap alatt több, mint 100 000 megnyert lap? Valaki megcsinálta ezzel a paklival!


Az egyik legnépszerűtlenebb kártyára épített paklit az egyik játékos.

Grand Challenge specialista

Redditen futottunk bele ebbe a posztba, aminél egy játékos elmondása alapján (ezt képpel is igazolta) egyetlen egy paklit használva szerzett 4 hónap alatt több, mint 100000 lapot Grand Challenge során. 

Rengetegszer jutott el 12 győzelemig.

A pakli, amivel ezt a szenzációs szériát produkálta, Sparky Zap bait címre hallgat, így néz ki:

forrás: Reddit

Végigment a Redditen is posztolt leírásában egyesével a lapokon, úgy gondolom ez fontos lépés mindenkinek, aki szeretnék elkezdeni a farmolást ezzel a deckkel – tegyük meg mi is ezt!

1. Giant

Képtalálat a következőre: „giant clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

Kiváló összhangban van Sparky-val, mivel egy relatíve olcsó tankról van szó (egy Golem-hez képest, az Ice Golem persze olcsóbb, de nem elég tankos), ami csak épületeket támad meg, így megtehetjük azt, hogy amikor az ellenfél elkezdi megtámadni a Giant-et, akkor mögé teszünk egy Sparky-t, hogy az valószínűleg igen hamar kilője.

2. Spear goblins 

Képtalálat a következőre: „spear goblins clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

Rengeteg hasznuk van: gyors cycle, védekezésben leszednek nagyobb életű egységeket (Minion Horde pl. meg se sebzi őket és az egy +3 elixires csere), de a támadások counterelésére is jók, ha középre téve széthúzzuk őket. A Zap/The Log természetesen elviszi őket, de akkor ott a Spear Goblins vagy védekezésnél a Bats.

3. Goblin gang 

Képtalálat a következőre: „goblin gang clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

Ők is használhatóak Zap/The Log csaliként, persze ilyenkor bukunk egy elixirt, de jöhet a Spear Goblins ez esetben. Ők is jól kombóznak a Sparky-val, jól pozicionálva elvonhatja az ellenfél egységének figyelmét, megvédheti az említett monstrumot. Emellett persze önmagukban kiváló védők Hog RiderPrinceElite Barbarians (és még sorolhatnánk) féle (swarm ellen gyenge) lapok ellen.

4. Bats

Képtalálat a következőre: „bats clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

Ennél a lapnál a leglényegesebb, hogy figyeljük, kiment-e a Zap. Rendkívül olcsó, kiváló védőkről van szó, akik ár-érték arányban nagyon jól teszik a dolgukat. Meg lehet próbálkozni egy olyan rohammal, hogy GiantBatsMega Minion, ha az ellenfél épp kevés elixiren van (mondjuk egy Elixir CollectorGolem/Three Musketeers pakli ellen).

5. Mega minion

Képtalálat a következőre: „mega minion clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

Az egyik legnépszerűbb légi egység a játékban, pozitívan cserél elixirt Musketeer/Wizard/Barbarians és még sok más ellen, de ő is jó támogatója lehet a Sparky-nak, főleg, ha az ellenfélnek van Poison-je, mert ez ugye nem érinti a Mega Miniont, belekényszerítve az ellenfelet egy rossz trade-be.

6. Fireball

Képtalálat a következőre: „fireball clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

A paklik egy része ugye úgy épül fel, hogy az tartalmazzon egy swarm ellen jó varázslatot (Zap/The Log/Arrows) és egyet, ami single target leszedésre jó (persze ez a slot messze nem fix, sokan Miner-eznek).

Ebben utóbbi pozíciót a Fireball tölti be, mely rengeteg helyzetben jó: támogatni a rohamot, negyedelni az Elixir Collector életét, vagy épp védekezni.

7. Zap

Képtalálat a következőre: „zap clash royale”
forrás: Clash Royale Wiki

A játék legnépszerűbb lapja innen sem maradhat ki. Az általánosságokat tudjuk (swarm ellen a legjobb), egy specifikus szituációt emelt ki a szerző: ha egy Inferno Tower vagy Inferno Dragon jön válaszként a Giant-re, vagy Sparky-ra, akkor ha Zap-el stunnoljuk és lerakunk mellé egy Bats-et, célpontot vált az épület/sárkány, megkímélve a nagyobb egységet. Amellett, hogy a Sparky-t counterlő swarmra kell tartogatnunk (legtöbbször ő fogja megkapni), ne felejtsük el, hogy a Prince/Dark Prince charge sebzését is elvehetjük vele – márpedig ez is fontos lehet az említett lap bevédésében.

8. Sparky

forrás: Clash Royale Wiki 

Egy igencsak népszerűtlen kártya a deck win conditionje. Nagyon fontos, hogy figyeljük az ellenfél lapjait, hogy mivel tudja counterelni és minél gyorsabban reagáljuk – ha bevédjük a Sparky-t, meghálálja, óriási sebzése van. A lényeget leírtuk, hogy milyen szituban mivel védjük meg, annyival kiegészítenénk, hogy ha az ellenfélnek van Rocket-ja, akkor távol helyezzük távol a tornyunktól, különben amellett, hogy meghal fixen a Sparky, még a tornyunk is sebződik.

Nehéz matchupok

Olyan paklik ellen, mely komoly rohamokkal operál (Three Musketeers, GiantPrinceDark Prince, Golem beatdown, stb.), nagyon erős a deck, ezeket szétszedi a Sparky óriási sebzése (amellett, hogy ha elhasználják az elixirüket, akkor a fentebb említett módon ezt meg lehet büntetni egy támadással).

Ami viszont gondot okoz az az Inferno Dragon/Inferno Tower, Pekka, Poison lapok – ezek ellen ki kell csalni a countereket, vagy el kell vonni a figyelmüket másik kártyákkal.

Konklúzió

Erős pakli (főleg a swarm egységek miatt), de igényel egy jó adag gyakorlást, a Sparky a játék egyik legnehezebb lapja (nem véletlen, hogy korábban elmondták a fejlesztők, hogy nem tervezik erősíteni, mert profi szinten használják és korrekt a győzelmi rátája, noha sokak szerint túl gyenge).

Rendet tett a fejekben a Supercell: elárulták, hogy mi alapján változtatnak lapokon, és hogy melyek lehetnek a következők

Aki szeretné spectatelni őt, az ide kattintva adhatja hozzá barátként.

Ha valaki nekivág, annak sok sikert kívánunk! 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva