Counter Strike

Megtalálták smooya 2 évvel ezelőtti VAC banos accountját


A dolog túl egyértelmű ahhoz, hogy véletlen egybeesés legyen. Előkerítették smooya korábbi VAC banos és FACEIT banos accountjait is.

A fiatal brit játékost nemrég igazolta le a BIG, és újabban parádésan szerepel a német csapat színeiben. Az ESL One: Köln során döntőig meneteltek, smooya pedig oroszlánrészt vállalt a sikerekben.

Mint minden feltörekvő tehetségnél, nála is egyből felmerültek a szokásos kérdések, előéletével kapcsolatban. Alapos nyomozás keretein belül jártak utána a 18 éves smooya korábbi accountjainak, nem is eredménytelenül.

A nyomozás vagy az évszázad legnagyobb véletlenét tárta fel, vagy 4 lépésben bebizonyította, smooyát két éve csalás miatt mindenhonnan bannolták.

1. lépés:

Begyűjtöttek minden lehetséges infót mostani accountjáról. Korábbi nevektől kezdve a Steam ID-n keresztül egészen a versenyeken való regisztrációig mindent.

2. lépés:

Az adatok egyeztetése közben kibukott egy név a 2015 elején készített accountról. Quzas. Smooya profilján 2015-ben és 2016-ban felváltva jelent meg a smooya és a quzas, különböző formákban.

 

Ez a nick szerepel továbbá a Legit-Proof oldalán is a Steam ID-hoz rendelve. STEAM_1:1:105711796. Vagyis az itt nyilvántartott Owen “quzaS” Butterfield és Owen “smooya” Butterfield egy és ugyanaz a személy.

3. lépés:

A kutatás innentől tehát nem smooya, hanem Quzas után zajlott, ahol aztán minden előkerült. Egy FACEIT bannos account…

… és egy VAC bannos accout 2016 júniusából:

4. lépés:

Két évvel ezelőtt, tehát Quzas csúnyán lebukott, CEVO profilján azonban elkövetett egy hatalmas hibát. Eltávolította accountjáról aktuális Steam ID-jét, és mostanra már biztos kitaláltátok, melyik számsor következik. STEAM_1:1:105711796, vagyis smooya jelenlegi accountja.

Két éve tehát, amikor a Quzas accountok lebuktak, smooya megpróbálta megóvni 2015-ben létrehozott accountját, ezért eltávolította mindenhonnan, ami kapcsolatba hozható Quzas nevével. Így azonban nyomot hagyott az akkor 16 éves srác, ami most keményen visszaüthet rá.

A kutatás eredménye innentől egyszerű:

  • Vagy elhisszük, hogy létezik még egy 18 éves Owen Butterfield a briteknél, aki véletlenül mindig pont ugyanazokat a nickeket választotta, mint smooya …
  • Vagy belátjuk, hogy két éve az akkor még csak 16 éves, hobbiból játszó smooya bizony FACEIT és VAC bant is összegyűjtött magának, méghozzá csalásért.

A nyomozáshoz tartozó összes bizonyítékot és az eredeti linket itt találjátok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva