Fortnite

Rejtett buff volt az új SMG megjelenése – A Tacticalnak mennie kellett


Hogy változott-e az SMG meta? Igen, pozitív irányba!

Számítottunk az ötödik szezon első tartalomfrissítésére, ám arra nem, hogy a bővítések mellett egy nagy kedvenc is távozik a játékból. A v5.0.1-es frissítés elhozta a játékba az SMG-t (MP5), ám ennek az volt az ára, hogy a Tactical SMG a Vaultba vándorolt.

Sokan nem értették a változtatást, ugyanis az Epic Games az ötödik szezon startjával drasztikusan nerfelte a dupla shotgun metát, így a Tactical SMG egyik pillanatról a másikra szinte mindenki kedvence lett. Az egy kézben hordozható submachine gun vette át a második shotgun helyét a közelharcokban, így a nehéztüzérség, azaz a Pump és a Heavy mellé sokan a Tacticalt választották. Volt aki a Tactical Shotgun mellé is szerette használni, bár ott nem volt indokolt, valamint az igazán ínyencek elkezdték a dupla Tactical SMG build használatát.

Eragonist és a Tac SMG akció közben (Twitch.tv/Eragonist)

Derült égből villámcsapásként érkezett hát a v5.0.1-es módosítás, egy hetes dominancia után elvándorolt a Tac SMG és kaptunk helyette egy MP5-re hajazó, sima SMG-t. A hivatalos Patch Notes-ból nem derült ki, hogy ez most pontosan nerf-e, vagy buff, a “gyász” egyébként is sokkal erősebb volt annál, minthogy megvonjuk a vállunkat és csak úgy továbbálljunk.

A kezdeti nehézségeket leküzdvén, megvizsgáltuk, hogy mit jelentett a csere, s őszintén szólva meglepődtünk a végeredményen!

Így nézett ki a Battle Royale első SMG-je (Forrás: Epic Games)

Lássuk a két fegyver maximális ritkaságának az összehasonlítását:

Tactical SMG (Visszavonultatott – Epic/Lila ritkaság)

  • Sebzés: 20
  • Tűzgyorsaság: 13
  • Tár mérete: 35
  • Újratöltési idő: 2.2 másodperc
  • Összesített DPS: 260

SMG (MP5 – Rare/Kék ritkaság)

  • Sebzés: 21
  • Tűzgyorsaság: 13
  • Tár mérete: 30
  • Újratöltési idő: 2.2 másodperc
  • Összesített DPS: 273

Az adatokból láthatjuk, hogy ugyan az új SMG tára 5 golyóval kevesebbet bír el, ám ezt ellensúlyozván több sebzést tudunk kisajtolni belőle, mint elődjével. Az új éppen annyira gyorsan lő és tölt újra, mint a Tactical SMG, így ezeken a területeken sem romlott a helyzet. Egyik sem használt First Shot Accuracy mechanikát, így azzal sem lett kevesebb a játék, ráadásul az új SMG meglehetősen pontosan szór mozgás közben is, ez nem mindig volt elmondható a Tactical SMG-ről korábban.

Az új SMG Rare kiadása (Speed Clips)

Összességében tehát az Epic Games nem gyengítette, hanem erősítette az SMG metát a Tactical SMG kivételével, egyedül a ritkaságokat nem értjük, ezzel a húzással ugyanis már nincs Lila SMG a játékban, Legendary, azaz arany pedig még sosem volt.

A P90-es modellje

Nagy valószínűséggel ez a módosítás csak egy darabja egy nagyobb képnek, nem egyszer lehetett hallani a múltban, hogy érkezhet egy Epic/Legendary SMG, a P90 a játékba. Az adatbányászok már találtak is rá utaló nyomokat a forrásfájlokban, így lehetséges, hogy hamarosan a Suppressed SMG is követni fogja öreg barátját, elvégre az új SMG-vel tökéletesen megegyezik a ritkaságuk, nem lenne váratlan egy “egy az egyért” csere.

Ti örülnétek, ha bekerülne a játékba a P90, mint az SMG-k királya?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva