Counter Strike

“Rendezetlen rémálom, ami úgy nő, mint a rák” – korábbi CS:GO programozó a játék motorjáról


A közösség évek óta várja már a Source 2 motor megjelenését, ezek alapján nem véletlen. De most már legalább értjük, miért van ennyi hiba.

Kis túlzással, minden lejátszott CS:GO meccsre jut legalább egy olyan hiba, amin elmehet a kör. Falon átlógó fejek, átlátszó füstök, eltűnő falak és falon át eltűnő fegyverek. Ismerjük őket, de az okokat mindenki csak találgatja.

Nos, úgy tűnik a motor lesz a hibás, legalábbis Rich Geldreich szerint.

Úgy tűnik egy korábbi Valve dolgozó pillanatok alatt választ adott a játék hibáinak legfőbb okára. Rich Geldreich, korábbi Valve programozó évekig a CS:GO és a Dota2 motorjával, a Source 1 projekttel foglalkozott. Behatóan ismeri tehát a motort, véleménye azonban elég lesújtó.

Egy rövid üzenetben összehasonlította a játékmotorokat, amikkel karriere során dolgozott. A régi klasszikusok, mint az Age of Empires 1. és 2. része, Rich szerint rendezett, tiszta motorral futottak. A harmadik rész már feszegette a határokat és sokkal nagyobb volt a káosz, de a negatív csúcs a Source 1 motort illeti.

“Rendezetlen szakmai rémálom, mely rákos daganatként növekszik, a végtelenségig takargatva a sötét zsákutcákat. Csoda, hogy egyáltalán működik.”

Felmerülhet a kérdés, ha ennyire kezelhetetlen valami még a programozók számára, hogyan képesek dolgozni vele? A válasz egyszerű, sehogy! Csinálják, amit kérnek tőlük és csak remélik, hogy működni is fog…

Az UPDATE-ekről egyenesen új véli, letesztelni őket ezen a motoron lehetetlen. Körüljárják a frissítést, amennyire csak lehet, aztán bedobják élesbe és várják mi lesz. Hogy tökéletesen működjön, csak remélni tudják.

Ezek után már kicsit érthetőbb, miért uralkodik ekkora káosz a játékban, miért van ennyi hiba, és miért olyan nehéz kijavítania ezeket a Valve-nak. Ha valóban ennyire menthetetlen a Source 1, akkor viszont mostantól csak még jobban várjuk az új motort a CS:GO mellé.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva