Fortnite

“A Fortnite növekedése az egész játékiparra jó hatással van” – az EA stratégiai üzenete a világnak


Érdekes gondolatokat fogalmazott meg az EA.

Az Electronic Arts a napokban megfogalmazta álláspontját és kiállt a Fortnite mellett.

Szerintük azáltal, hogy ingyenes, sokakat vonz, segíthet úgy általánosságban is új arcokat hozni a gaming világba. Persze érezhető, hogy emögött van egy stratégiai pont is, miszerint aki belép a játék világába, az (még úgy is, hogy elkezd Fortnite-ozni) nagyobb eséllyel próbál ki más (és itt az EA nyilván a sajátjaira gondolt) játékokat, mint aki totál kívülálló.

Képtalálat a következőre: „Andrew Wilson EA”
forrás: Fortune

Nem is rejtette véka alá ezt a vezérigazgató, Andrew Wilson, aki elmondta, hogy számítanak a további növekedésre. Ez nagyszerű lehetőséget biztosít számukra, hogy a Madden, Fifa, Battlefield következő részei egy nagyobb közönséghez érhessenek el.

Érdekes, hogy nincs teljes egyetértés, ugyanis a pénzügyi vezető, Blake Jorgensen megfogalmazta azt az aggodalmát, hogy az emberek szabadideje véges, és ha túl sok időt fordítanak a Fortnite-ra, akkor bajban lehet a többi játékfejlesztő. Azzal azért ő is egyetértett, hogy az új hullámot meg lehet lovagolni, épp ezért elképzelhető, hogy lesz az EA-nak is saját Battle Royale játéka valamikor. Ennél közelebbi infó, hogy Battlefield V-nek ugye fixen lesz BR módja.

Képtalálat a következőre: „fortnite”
forrás: Kidsnews

Noha az EA megítélése nem a legjobb manapság (gondoljuk csak a Star Wars Battlefront 2 kapcsán kialakult loot box botrányra, amikor gyakorlatilag egy pay to win játékot gyártottak kezdetben), még mindig az egyik legnagyobb névnek számít a piacon, így szavaiknak súlya van, érdemes a többi cégnek is figyelni ezekre.

Az tuti, hogy valamit jól csinál az Epic Games, ha egy ilyen nagy kiadó az ő általuk okozott új hullámot akarja meglovagolni – persze hosszútávon nyilván szeretnének felérni ilyen magasságokba.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva