Counter Strike

Season rendszer a CS:GO-ban, hiányzik ez nekünk?


A legtöbb játék kompetitív szezonokra bontott versengéssel pezsdíti fel a játékosok érdeklődését, de a CS:GO a mai napig ellenáll a csábításnak.

League of Legends, Rainbox Six: Siege, Fortnite, PUBG, Overwatch, Hearthstone. Ebben a rengeteg játékban nincs túl sok közös, kivéve a szezonokra bontott kompetitív rendszert. Bár eltérő módon és mértékben, de a season rendszer mindegyikben ott van.

Van ahol nullázódik a rangunk és kezdhetjük elölről a létramászást, akad ahol csak annyit tud, hogy külön tudjuk szűrni a statisztikákat. Van ahol a szezon végén jutalmat kapunk az elért eredmény alapján és van, ahol a szezon során gyűjtött pontokat válthatjuk exkluzív ajándékokra. Akárhogy is, a season rendszer szinte mindenhol ott van, kivéve a CS:GO-ban.

A játékosok rengetegszer vitatkoztak már róla, kell-e ez a rendszer a játéknak, de megegyezni sosem sikerült. Egyesek szerint izgalmasabb lenni 3-6 havonta nullázni mindent, és hadd menjen megint a tryhard, mások viszont nem szívesen válnának meg a rangjuktól. A támogatók szerint olyan lenne mint egy állandó Operation, folyamatos jutalmak és új kihívások, az ellenzők szerint viszont túl sok időt rabolna el mindig újrakezdeni.

Egy viszont biztos, a season rendszer koncepciója tulajdonképp régóta készen áll.

Elméletben és a főbb irányvonalakban már sokan, sokféleképpen feldolgozták a témát. Legutóbb épp egy magyar grafikus, Sparxs játszott el a gondolattal, hogy kellene kinéznie a CS:GO szezonoknak:

Új pályák nélkül nem megy, ugyanis a szezon során ezeken a pályákon játszva szerezhetünk speciális pontokat, amiket ajándékra válthatunk be. Ott figyel a régóta várt Tuscan is, de biztosan Santorininek is sokan örülnének.

A már említett speciális pontokat szintlépéssel, és a szezon pályáin játszva szerezhetnénk. Felhasználni őket pedig a szezon exkluzív jutalmaira lehetne: StatTrak számláló átszínezése és fegyverre akasztható kulcstartók képében.

Természetesen a szezonokhoz tartozó ego növelő jelzések sem maradhatnak ki a buliból. Minél jobb valaki a szezonon belül, annál menőbb jelvényt kap a profiljára.

A koncepció ott hever a Valve lábai előtt, a teljes verziót itt találjátok. Kész a recept, vannak ötletek, már csak be kellene hozni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva