Counter Strike

Családtagjaik nevében fogadtak maguk ellen, az ESEA lebuktatta és bannolta őket


Újabb bundabotrány a CS:GO világában. A kanadai srácok mondjuk okosabban csinálták mint anno az IBP, de még így is lebuktak.

Az ESEA és a GG.BET közös nyomozásának eredményeképp két kanadai játékos kapott egy éves eltiltást. A vád effys és cardiac ellen fogadással való visszaélés volt, amit a bizonyítékok alátámasztottak.

Az eset részleteit az ESEA tárta fel. Effys és cardiac már a most befejezett szezon közben is gyanússá váltak bundázás miatt az ESEA-nak, de bizonyíték híján semmi nem volt a kezükben. Augusztusban ezért a GG.BET oldal segítségét kérték, és sikerült is a végére járni az ügynek. A két kanadai játékos saját csapata ellen fogadott, de nem saját nevükön, hanem családtagjaik adataival.

  • A GG.BET egyik fogadója effys-ék ellen rakott magas tétet, ugyanarról az IP címről, mint amin effys is játszik. Jó eséllyel egy családtag, vagy maga efyss álnéven tette meg a fogadást.
  • Egy másik fogadó szinte ugyanakkor, megtette pontosan ugyanazt a fogadást ugyanakkora téttel, mint az előző szereplő. Róla az adatok alapján derült ki, hogy cardiac rokona.

A két játékos egy éves eltiltást kapott, a csapatot pedig kizártál az MDL-ből. Ez a sorozat az ESL Pro League előszobája, a srácok közel a legmagasabb szinten CS:GO-ztak, a profik között. Az ESEA MDL 29. szezonjában olyan csapatok között játszottak volna mint fREAKAZOID új csapata a Swole Patrol, a dignitas vagy a Mythic.

A csapat 3 másik tagja megúszta kitiltás nélkül, róluk nem találtak bizonyítékot, hogy érintettek lennének az ügyben. A bizonyítékokat az ESEA továbbította az ESIC felé, mely az esporton belüli online csalások, DDoS támadások és bundabotrányok ellen létrehozott szervezet.

Az ESL és DreamHack egyaránt tagjai a szervezetnek, így simán elképzelhető, hogy az 1 éves ESEA ban mellé más büntetést is kapnak a srácok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva