Counter Strike

Kamu logós, olcsó kínai zajszűrők a Majoron, az Astralis szigetelőszalaggal tiltakozik


A világelső Astralis sajátos módszert választott a mikrofonproblémák elleni tiltakozásnak, letakarták a zajszűrő kamu logóját.

A Majoron az eddigi legtöbb technikai szünetet egyértelműen a fülesek miatt könyvelhettük el. Akadozó mikrofonok, nehézkes kommunikáció és eddig legalább 20 füles csere volt az első két nap mérlege.

Mostanra viszont kiderült, hogy mindez az olcsó, gyenge minőségű kínai zajszűrő fülesek miatt van.

Elméletileg a Majoron csak a szponzor, Steelseries perifériáit használják a szervezők. A logó szerint ez a mikrofont is tartalmazó zajszűrőre is igaz.

A probléma csak ott van, hogy ez a zajszűrő valójában minden, csak nem Steelseries. De még csak nem is Steelseries minőség. Az erre utaló első számú jel, hogy a Steelseries oldalán semmi nyoma hivatalosan gyártott zajszűrőknek. Egyszerűen nincs ilyen terméke a cégnek. A másik pedig, hogy a helyszínen lévő játékosok elmondása szerint olcsó kínai másolatról van szó, amit bárki megvehet a neten. A szervezők bevásároltak belőle és utólag tették rá a Steelseries logót.

Íme a termék a “made in china.com” oldaláról, még logózás előtti nyers állapotban.

Így már tökéletesen összeáll a kép, miért van ennyi probléma a Major zajszűrőivel és a hozzájuk tartozó mikrofonokkal. Ezért kell folyamatosan kicserélni őket, ezért panaszkodik szinte minden meccsen valaki a rossz minőségű fülesekre.

Az Astralis is beleszaladt, device és Magisk is kicseréltette fülesét a meccs alatt, majd tiltakozásuknak sajátos módon adtak hangot. Egészen egyszerűen letakarták a Steelseries logót a zajszűrőkön. Mondván, ez a minőség méltatlan egy ekkora cég nevéhez. Fekete szigetelőszalaggal áthúzták az oldalsó logót és a felső feliratot is.

Maradjon csak a noname kínai termék az ami, névtelen termék, ami nem érdemli meg a Steelseries logót.

Az már csak hab a tortán, hogy az ilyen átlogózás és hamis márkafeltüntetés jogi nehézségekbe is ütközhet, de ezen most egy percig se akadjunk fent.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva