Fortnite

Jobb ping, simább játékmenet! Az Epic bejelentette: végre elindult az európai kistérségi Matchmaking


A leggyorsabb kapcsolat és legalacsonyabb ping érdekében az Epic Games kisebb Európán belüli régiókra bontja a meccskeresést.

Az Epic Games még augusztusban jelentette be, hogy jobb a játékélmény érdekében kistérségi Matckmaking rendszerben gondolkodnak. Ennek értelmében európai játékosokat nem dob be ázsiai vagy amerikai szerverekre, ez ugye alap. De ezentúl Európán belül is tovább bontja a dolgot, és kistérségekre osztja fel a játékosbázist. Egy országon belül akár több is lehet a nagyobb területeken, hogy az egyenlőtlen pingek miatti felháborodásokat elkerüljék.

Vagyis minden országhoz a hozzá legközelebb eső, ezáltal legjobb kapcsolatot biztosító adatközpontot rendelték.

Ha elindítunk egy meccskeresést, még ha többet is kell várni rá, jellemzően ilyen szerverre dob be minket a kistérségi Matchmaking rendszer. Szeptemberben az ázsiai játékosoknak már elindult, most pedig Észak-Amerika és Európa is megkapta a sajátjait a kontinenseken belül.

Az Epic Games az európai kistérségi meccskeresés kapcsán egy mini-kisokost is címzett a játékosoknak:

Garantáltan mindig a legközelebbi kistérségbe fog tehát bedobni a játék?

Egyedül olyan esetben dobhat át más régióba, ha a saját régiónkban olyan kevés a játékos, hogy a meccskeresés indokolatlanul sok időbe telne. Ez függ a platformtól, amin játszunk, a várakozó játékosoktól és az időponttól is. Mivel kistérségekről beszélünk, még a “B” opció is olyan kedvező lesz, hogy semmilyen ping alapú probléma nem lesz a játék során. De ezeket a kivételes eseteket folyamatosan monitorozzuk majd, hogy megtaláljuk minden régió számára a legmegfelelőbb “B” opciót, ha a saját régiójában nem talál neki meccset.

Mi a helyzet, ha többen játszunk?”

Ilyen esetekben mindig a party leader kistérségéhez igazítja majd a csapatot is. Ahova őt dobná be solo meccsen, oda fogja a duót vagy a squadot is dobni.

Mi a cél ezzel az egésszel?

Egy automatikus rendszer kiépítése, ami magától értetődően mindig a létező legjobb opciót kínálja fel a játékosoknak a meccskereséshez.

A cég türelmetlenül várja az európai játékosok új Matchmakinggel kapcsolatos visszajelzéseit, a további javítások érdekében.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva