Hearthstone

Még a világbajnok is csal: stream sniping miatt kizárták a versenyből a tajvani Hearthstone-válogatottat


"Lestek" a Szingapúr elleni meccsen, de a Blizzard rájött.

Egészen váratlan botrány kerekedett ki nemrégiben a Hearthstone Global Games kapcsán, a Blizzard ugyanis tegnap este bejelentette, hogy kizárják a tajvani válogatottat a versenyből.

A Global Games Top 8 mezőnye szeptember második felében alakult ki, kiderült azonban, hogy Tajvan külső segítséget használt, így azt a döntést hozták, hogy Szingapúr folytathatja tovább helyettük.

Mi történt?

A Blizzard visszanézte a tajvaniak által feltöltött felvételt a Tajvan vs. Szingapúr mérkőzésről, és az ott látottak, illetve az elhangzottak alapján megállapították, hogy a tajvani csapat stream snipingot használt, vagyis “lestek” a 15 perces késleltetéssel futó közvetítésből. A Hearthstone Global Games szabályzata ezt kategorikusan megtiltja, ezért a szervezőnek nem volt más lehetősége, ki kellett zárniuk Tajvant a versenyből.

A történet legcikibb része egyértelműen az, hogy a tajvani válogatottban ott van a Hearthstone aktuális világbajnoka, tom60229 is. És bár száz százalékos bizonyossággal egyelőre csak Shaky-ről derült ki, hogy stream sniper módszerekkel élt, a felelősség nyilvánvalóan az egész csapaté, így a balhét is közösen kell elvinniük.

A november elején esedékes BlizzConon a kizárás következtében az alábbi 8 válogatott fog megküzdeni a Hearthstone Global Games 2018-as bajnoki címéért:

  • Brazília
  • Bulgária
  • Hongkong
  • Kína
  • Norvégia
  • Spanyolország
  • Szingapúr
  • Új-Zéland

Felmerül a kérdés: ha a tajvaniak képesek voltak csalni, akkor vajon hány olyan eset lehet még, ahol hasonlóval próbálkoztak a játékosok, csak éppen nem buktak le? Ez számunkra nyilván soha nem fog kiderülni, ugyanakkor ez egy intő jel a Blizzard számára, hogy a hasonló visszaélések elkerülése érdekében talán érdemes lenne változtatni az online összecsapások lebonyolításán és szabályozásán.

[Friss] Folyamatosan tudódnak ki az információk az “elcsalt” meccs kapcsán. Az ominózus mérkőzés a szingapúri katsucurry (Deathrattle Hunter) és az említett világbajnok, tom60229 (Control Warrior) között zajlott, és összesen 27 percig tartott – nagyjából a felénél jártak tehát, amikor a streamen már vissza tudták nézni a meccs elejét. A lényeges infóra is így sikerült szert tenniük, megtudták ugyanis, hogy egy Trackingnél kiszállt a Mind Control Tech, ezért biztosak lehettek abban, hogy ezt a lapot már nem kell körbejátszaniuk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva