Counter Strike

Ázsia átment CS:GO maffiába – Zsarolással próbálták meg bundázásra kényszeríteni a TyLoo játékosait


Forrong az ázsiai CS:GO mezőny. Forsaken cheater botránya után most a TyLoo csapatát találta meg egy zsarolós sztori.

Szövevényes összeesküvéssel támadták be a TyLoo csapatát egy bundabotrány kapcsán. Pár napja a kínai közösségi médiában gyanús screen shotok kezdtek terjedni egy 2015-ös mérkőzésről, ahol captainMo bundázásról beszélget egy ismeretlennel. A képek célja előzetesen a zsarolás volt, később pedig lejárató céllal hozták nyilvánosságra őket.

Az pletykák elkerülése érdekében captainMo is leírta saját verzióját:

  • A TyLoo-t jó eredményei miatt folyamatosan ostromolják bundázási ajánlatokkal, de a csapat mindig nemet mondott a megkeresésekre.
  • 2015 környékén bukkant fel egy Xiao Jin nevű alak a kínai CS:GO-ban, aki az ázsiai régió hivatalos versenyiért felel, és kommunikál a csapatokkal.
  • Xiao Jin visszaélve pozíciójával többször is megkereste a TyLoo-t bundázásokkal kapcsolatban, de ő sem ért el eredményt a csapatnál.
  • Az augusztusi ZOTAC CUP során a TyLoo-t többen is megkeresték, hogy bizonyítékuk van 2015-ből a bundázásra. Ezen captainMo és Xiao Jin beszélgetnek a matchfixingről.
  • A zsarolók azt mondták, vagy velük is együtt dolgoznak bundázásokban, vagy nyilvánosságra hozzák a 2015-ös bizonyítékokat.
  • Mivel a TyLoo nemet mondott, a 2015-ös beszélgetések nyilvánosságra kerültek. Természetesen semmi bundázást igazoló nincs bennük, így a TyLoo-nak semi félnivalója nincs a kiszivárgott beszélgetések miatt.

A TyLoo tehát a bátrabbik utat választotta, és nem engedett a zsarolásnak. Nyugodt lelkiismerettel bevállalták, hogy bármilyen bizonyítéka is van a zsarolóknak, hadd hozzák nyilvánosságra. Meg is történt, majd a csapat kiadta saját közleményét a fenti magyarázattal.

Ennyi botrány még összesen nem volt az ázsiai régióban, mint az elmúlt pár hét alatt összesen. Forsaken lebukott csalással, később kiderült hogy az OpTic pontosan tudott a csalásról mégsem tettek semmit, most pedig ez a zsaroló botrány a TyLoo körül.

Ahogy egyre nagyobb üzlet lesz Ázsiában is a CS:GO, jönnek a botrányok is sajnos.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva