Counter Strike

“Nem látok kiutat a következő generáció számára” – népnevelő DEv interjú az ICL győzelem után


A magyar mezőny helyzetéről elég pesszimista képet festett a Pixel kapitánya, de zsinórban negyedik győzelmük azt mutatja, tényleg igaza van.

A Pixel ismét megcsinálta, és zsinórban immár negyedik alkalommal lettek az ICL bajnokai. A csapatkapitány DEv sem érti hogyan csinálják, de mégis mindig összejön.

Hagyjuk is a mellébeszélést DEv, mi volt ez már megint?

DEv: Hallod kajak nem vágom!

De most komolyan, CS-zik egyáltalán még valaki a csapatból?

DEv: Ez amúgy elég elszomorító, mert szinte mindenki inaktív. És még így is megnyerjük az ICL-t állandóan. Plum konkrétan 1 éve nem nyúlt CS-hez, én az előző ICL óta kétszer indítottam el kb. Bzt és Áron szintén 5-10 órával jött le, még boda az egyetlen aki valamennyire játszogat.

Félre ne érts, ügyesek vagytok meg minden, de ez nem gáz a magyar csapatokra nézve?

DEv: De, ez nagyon gáz! Viszont a rutin mellettünk szól, illetve a felfogásunk annyira más mint a többi magyar playernek, hogy szerintem ez a kulcs. Meg aztán az is nagyon sokat számít, hogy nagyon jó barátok vagyunk mind az 5-en IRL is. Szerintem egy csapat életében nagyon fontos, hogy meglegyen a tagok között a kémia, közöttünk ez 101%-ig teljesül. Nem véletlen játszunk lassan együtt 5 éve pl bodával meg plummal. De bzt is benne volt még a legelső Pixelben, Áron meg szépen hozzánk nőtt az évek során.

Ha csak nyers skillben ránézel a csapatokra, hányadik helyre tennéd a Pixelt a mostani ICL mezőnyből?

DEv: Őszintén? Utolsóra, mondom hogy nem játszunk, skill alapján elsőként kellett volna kiesnünk.

Ennek fényében egy ilyen siker milyen érzést kelt bennetek?

DEv: Első sorban örülünk, hát ki ne örülne egy aranyéremnek?! De ezenfelül, kicsit azért elszomorító is, hogy tényleg 0 CS-vel folyton nyerni tudunk. Zsinórban már negyedjére is.

Akkor nem is azon van a hangsúly hogy ügyes játékosokat neveljünk a jövőben, hanem hogy csapatszellemet tanuljanak a fiatalok?

DEv: A legnagyobb probléma a mai generációval, hogy mindenki önmagáért játszik, hogy ő legyen a frag első vagy a legjobb a teamben. De ez baromira nem számít egy adott szint után. Ha nem tudsz vakon bízni a társadban, akkor úgysem leszel sikeres. Ehhez persze kellenek a tehetséges játékosok, de ahogy én látom a mai playereket, egyikben sincs meg az alázat és tisztelet a másik felé. Emiatt sajnos tényleg nem is lesznek igazán jó játékosok soha.

Mi lehet akkor a megoldás a következő generációnak?

DEv: Teljes átszellemülésre lenne szükség, amilyen talán régen volt a scene, GPS, Becup idején. De őszintén szólva nem nagyon látok kiutat.

Nyitókép: ICL Challenge

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva