Counter Strike

“Segített legyőzni magamat és jobbá tette az életemet” – bizony erről is szól a CS:GO


Szívmelengető történetet kaptunk egy játékostársunk személyes sikeréről. Sose becsüljétek le a gaming és a közösség erejét!

Ha valaki botrányra számított, vagy a világ legtanulságosabb története miatt kattintott, már most be is zárhatja az oldalt. Ez a sztori egy hétköznapi srác, hétköznapi esete. De tökéletesen bebizonyítja, mekkora ereje van a gamingnek, és milyen hasznos lehet az emberi személyiség fejlődésében egy multiplayer játék.

Lehet, hogy 18+ besorolású, lehet hogy erőszakos, lehet hogy beton PC kell hozzá, de olyan segítség lehet, amit sehol máshol nem találunk az életben.

Egy amerikai diák esetében pontosan ez történt. A srác görcsös szociális szorongásban szenvedett évek óta, egy korábbi rossz tapasztalat miatt. Miután a legjobb barátjának hitt ember a szemébe mondta, “untat ha veled vagyok, kopj le” minden társas interakciót kerülni kezdett, hogy elkerülje az újabb csalódásokat.

Tanulság #1: Sosem tudhatjuk milyen komoly hatást képesek kiváltani azok a bántó szavak. Akár játékban, akár a való életben kerüljük a felesleges szóbeli bántalmazást, hiszen évekig is megkeseríthetjük egy rossz viccel, a másik életét.

A főiskolai kollégiumba kerülve szembejött vele a játék, szinte mindenki nyomta a koliban.

A szótlan fiú számára egy új világ nyílt ki a virtuális térben. Kezdetben itt sem szólalt meg voice chaten, de ahogy múlt az idő, a többiek folyamatos dumálása és hülyülése őt is bevonzotta. Egyik alkalommal ő is beszállt az immár összeszokott csapat poénkodásába, és amit évek alatt semmi sem tudott kigyógyítani belőle, azt egy sima MM megtette. Átszakadt a szociális fóbiák saját maga által emelt gátja, ledöntötte egy pár CS:GO-ban elsütött poén.

Innentől a való életben is javulni kezdett a helyzet, és a főiskolai élet is könnyebb kezdett lenni. A felsőbb évesek könnyebben haverkodtak a friss évfolyamokkal, a virtuális térben egy csapatként, egymásért küzdöttek.

Tanulság #2: Bármilyen csapatmunka, akár egy FPS játék is pillanatok alatt áthidalja a való életben saját magunk által húzott határokat. Társadalmi hovatartozás, életkor és vallásra való tekintet nélkül mindenki egyenlő.

A srác sztorijára érkezett válaszok egyébként legalább annyira szívmelengetőek, mint maga a történet:

Card

Egy ilyen tapasztalat valóban sokat segít majd a jövőben is, ha hasonló cipőben járó emberekkel hozza majd össze az élet. Hiszen már van egy bevált recept a szorongásra.

Card

A játékbeli haverságokból gyakran életen át tartó barátság lesz, ami felgyorsult világunkban igazán ritka kincs.

Card

Jó látni azt is, hogy a virtuális tér határtalansága és a közös érdeklődés segítségével könnyű megfelelő társaságra lelni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva