Counter Strike

Steam figyelő: A CS:GO és a ROE jól tartja magát, de a PUBG többé már nem a legnépszerűbb játék


Egyik játék halottabb, mint a másik a közösség szerint, mégis ezek a legnépszerűbbek a Steamen.

Ezúttal a Ring of Elysiummal is kibővítettük rovatunkat, amelyben a Magyarországon legfelkapottabb és legnépszerűbb Steames játékokat vesszük hónapról-hónapra górcső alá. November nem igazán volt a növekedések hónapja, de ezúttal is a PUBG húzta a rövidebbet.

CS:GO

Nem rossz egy halott játéktól / Forrás: steamcharts.com

A jelenlegi legerősebb esport játék még mindig elég szépen tartja magát, pedig már elmúlt 6 éves. Az októberi esések után a november sem hozott növekedést, az előző hónaphoz képest további 18 ezer játékos játszott átlagban kevesebben és a csúcs is 546 ezer volt, ami nem rossz, de a szeptemberi 583 ezerhez képest nem az igazi. Azért elmondhatjuk, hogy még mindig rengetegen választják a CS-t, az ünnepek alatt pedig szinte biztos, hogy tovább fog növekedni a játékosok száma.

PUBG

A PUBG egyre rosszabbul áll / Forrás: steamcharts.com

A PUBG olyan gyorsasággal veszíti a játékosokat, mint amennyire felhype-olták a kezdetekkor. Az utóbbi időben megszűnt a desync egy jókora része, viszont igazán új tartalom a Sanhok megjelenése óta nem érkezett. Ami pedig még szomorúbb, hogy Dota 2 megelőzte a ranglétrán, ezzel a PUBG csupán a második legnépszerűbb játék a Steamen az átlagos játékosok szerint.  Az egyidejű maximumban még mindig vezet a PUBG, de ez is csak idő kérdése ha nem hoznak ki valami nagy újítást, ami könnyen lehet a havas pálya és az ezzel érkező Event Pass. Reméljük ezt nem szúrják el.

ROE

Alakul a ROE bázisa is / Forrás: steamcharts.com

A Ring of Elysium jött látott és egész szép számokat tudhat magának. Ahhoz képest, hogy egy early access játék, már 15 ezer játékossal rendelkezik. A játékosbázisa viszont elég törékeny, ugyanis a szeptemberi starthoz képest 11 ezer játékostól búcsúztak el a készítők. Az európai szervereknek hála nem lett olyan vészes a csökkenés az októberhez képest, de azért az a számokból is látható, hogy ez a játék még korántsem kész állapotú. A Tencent fejlesztői viszont híresen figyelnek a közösségre és elég jó visszajelzéseik vannak a játékosoktól, szóval kíváncsian várjuk, hogy mi lesz itt még a jövőben.

Top 5 Steames játék *

  1. Dota 2 – 337,8 millió óra
  2. PUBG – 307,9 millió óra
  3. CS:GO – 226,5 millió óra
  4. Warframe – 44,7 millió óra
  5. ARK: Survival Evolved – 37,5 millió óra

*= A legtöbb eltöltött idő szerint

Ezt olvastad már?

Ingyenes PUBG? Biztos, hogy jó ötlet lenne ez?

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva