League of Legends

Pentakill, MVP díj és bajnoki cím – Nemesis így köszönt el a MAD Lions-tól


Íme Európa klasszisainak következő generációja!

Nem igazán tapasztalhattunk még olyat a profi League of Legends érában, hogy egy hivatalosan bejelentett átigazolás után, a szóban forgó játékos még egy ideig a régi csapatának színeiben játszik. Ez történt a MAD Lions volt midesével, Nemesis-szel, aki 2019-től a Fnatic kezdőjátékosa lesz az LEC-ben.

A Fnatic ugyanis megengedte, hogy a játékos befejezze az Iberian Cupot a Lions csapatával, ami történetesen az átigazolási időszak előtt indult. Az igazolás hivatalos bejelentése után már csak egy elődöntő valamint egy döntő várt Nemesis-re és a MAD Lions-ra, amit ráadásul egy hétvégén rendeztek meg. Szombaton az elődöntőt játszották az érintett csapatok, vasárnap pedig a döntőre került sor.

 

Nagy volt a pánik a Fnatic szurkolóinak körében, amikor kiderült, nagy kedvencük, Caps, a rivális G2-oz igazol. Az angol központtal rendelkező csapat szurkolói hozzá vannak már szokva, hogy a klub világklasszis mideseket nevel ki, de arra nem számítottak, hogy ilyen gyorsan generációt kell váltani. A vezetőség viszont szerencsére nem kényelmesedett el, látszólag a lehető legjobb utánpótlást találták meg a középső ösvényre.

Nemesis és az MVP díj – MAD Lions

Nemesis ugyanis félelmetes formában van, ennél már csak a játékos potenciálja lenyűgözőbb. Nem gondoljuk azt, hogy Caps egy pótolható játékos, ám azt igen, hogy az Iberian Cupon mutatott teljesítménye alapján Nemesis méltó utódja lehet a dán játékosnak, sőt egyszer még túl is szárnyalhatja. A szlovén mides egy pillanatra nem rezdült meg a döntők hétvégéjén, mind az elődöntőben, mind pedig a döntőben a legstabilabb pontja volt a MAD Lions-nak. Nem mindig lehetett azt mondani, hogy ő a carry, akire támaszkodik a csapat, ő sokkal inkább az a pillér volt, amiben mindenki bízik, hogy nem fog meginogni. Folyamatosan tartotta a farmszintet, nyugodt, intelligens játékával pedig kontroll alatt tartotta az eseményeket. Persze mechanikailag sem kell őt leírni, ha kell könnyűszerrel képes betölteni a carry pozícióját, nem véletlenül szerzett Pentakillt Kassadinnal a nagy döntőben.

Ezek után nem volt kérdés, hogy kinek ítélik a szervezők a torna legértékesebb játékosának járó MVP díjat, a Fnatic új reménysége egy egyéni, valamint egy csapat trófeával zárta a hétvégét, s bajnoki címmel búcsúzott volt csapatától.

A Fnatic szurkolók igazán örülhetnek az új szerzeménynek, sziporkázó 2019-es idény elé nézünk Európában!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva