League of Legends

Így manipulálta a közösséget a Prestige Blood Moon Aatrox-szal a Riot Games


Olyan dologra szoktatja a közösséget a Riot, amire nagyon nem kéne.

A Riot Games nemrégiben elkezdett Prestige skineket gyártani, ami lényegében meglévő skinek felturbózott, gyűjtői változatát jelenti. Kapott már K/DA Kai’Sa, K/DA Akali, s most legutóbb Blood Moon Aatrox is egy Prestige kiadást. Ám a három gyűjtői kinézet mégsem egyezik, előbbi kettőt komoly munkával, míg utóbbit egy vaskos pénztárcával lehet megszerezni.

A Riot elkezdte a Prestige skinek megszerzését úgynevezett Pass-okhoz, vagyis “bérletekhez” kötni. A játékosok megvásárolták a bérletet, amihez egy halom jutalom járt, s mindnek volt meghatározott Token ára. A bérlettel rendelkező játékosok minden meccsükért kaptak Tokent, valamint a megszokottnál jóval több küldetést kaptak, melyekért szintén Tokenek jártak. A fődíjak természetesen a Presitge kinézetek voltak, amiket még így is igazán nehéz volt megszerezni, sokaknak külön költeniük kellett, hogy meglegyen a határidő lejárta előtt. Persze ez opcionális volt, mindenkinek megvolt az esélye arra, hogy megnyissa a hőn áhított Prestige kiadást magának.

Riot Games

Majd pedig érkezett a Blood Moon Aatrox Prestige Edition és mindent amit eddig felépített a Riot, romba is döntött. Az új gyűjtői skinhez ugyanis nem jár Pass, sőt még az ingyenes küldetésekből sem kapunk Tokeneket (ez esetben Prestige Point), hogy összekaparjuk a kiírt pontmennyiséget, csak és kizárólag a kliensen belüli boltban juthatunk Prestige Pointokhoz, s ott is csak akkor, ha valami olyan terméket vásárolunk meg magunknak, amihez jár Prestige Point. Ebből pedig nincs sok, jellemzően a Blood Moon kapszulák mellé járnak ilyen pontok, ami gyakorlatilag a gusztustalanság Csomolungmája!

Ezzel a lépéssel ugyanis a Riot a szerencsejátékot reklámozza, zsákbamacskát kell vásárolnunk annak érdekében, hogy megnyithassunk később egy olyan skint, amire vágyunk. Hirtelen nem a ritkaság és az exkluzivitás lett a fontos, hanem a pénztárcák vastagsága! Amit eddig ki lehetett farmolni 1350 RP-ből (kb. 3000 Ft.) és némi energia és időbefektetéssel, azt most csak és kizárólag pénzzel, körülbelül 22 000 Ft.-tal (kb. 20 000 RP) lehet megszerezni.

Riot Games

Persze, lehet mondani, hogy csak az vásároljon ilyesmit, akinek tényleg van rá kerete, ám azt sokan elfelejtik, hogy ezzel a játékkal nem csak felnőttek játszanak. A gyermekek pedig fogékonyak a szerencsejátékokra, hát még akkor, ha nem a saját pénzüket költik rá. A Riot a Prestige Blood Moon Aatroxig körülbelül 30 Blood Moon kapszulát nyittat ki a játékosokkal, ez pedig bőven elegendő ahhoz, hogy rászokjanak a zsákbamacskák ízére.

Összességében tehát úgy gondoljuk, hogy ez egy erős pszichológiai manipuláció a kiadótól, s reményeink szerint ezt ők is felismerik a közeljövőben és visszaáll a rend a “régi” kerékvágásba. Vissza kell térni a grindhoz kötött Prestige kiadásokhoz, elvégre ezzel láncolják magukhoz a játékosokat (és ettől lesz értékes a skin), nem a könnyedén megvásárolható tartalmakkal. Valamint, ha azoknak is lehetőséget adnának, akik sokat vásárolnak, kössék szimplán az RP vásárláshoz a Prestige pontok osztogatását, elvégre azt mindenki vásárol, zsákbamacskát pedig nem mindenki szeretne…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva