Fortnite

A tavalyi egyértelműen a Fortnite éve volt – Félelmetes mennyiségű pénzt termelt a Battle Royale


Még a League of Legends sem tudta felvenni a versenyt az Epic Games lövöldéjével.

A SuperData január 16-án, szerdán tette közzé a Gaming világ 2018-as jövedelem adatait. Ezek a statisztikák pedig azt mutatták, hogy a Fortnite félelmetes dominanciával verte kenterbe a Free-to-Play játékokat a tavalyi évben.

Az oldal jelentése szerint a Fortnite körülbelül 2.4 milliárd dollárt hozott az Epic Games házához, ezzel torony magasan a legtöbb pénzt termelő ingyenes játékká válva a piacon.

Olyan ingyenesen játszható játékok elé kerülve ezzel, mint a Pokémon GO, vagy az Arena of Valor, de még az egyik legaktívabb esport vonulattal rendelkező League of Legends-et is körökkel verte az Epic Games lövöldéje, csupán összehasonlításképpen, a Riot Games MOBA-ja 2018-ban “csak” 1.4 milliárd dollárt termelt.

Epic Games

Egyértelműen ennek a 2.4 milliárd dollárnak a nagy része az Item Shop bevételekből származik, ezért is gyártja kilószámra a skineket a tervező-fejlesztő csapat. Mindez valószínűleg a bolt rotációs rendszerének is köszönhető, nincsen ugyanis állandó kínálat, minden nap új elemeket vásárolhatunk meg, így a játékosok már-már rá vannak kényszerítve a vásárlásra, hiszen ha valami tetszik, akkor nem nagyon lehet vele várni, ki tudja mikor kerül vissza újból a boltba a kívánt tárgy.

A SuperData adatai szerint az amerikai játékosközösség mintegy 34%-a vásárolta meg egész éven keresztül az aktuális Battle Pass-t, ami azért elég szép szám, tekintve, hogy egy teljesen opcionális ajánlatról beszélünk. Ebből is látszik, hogy a minőségi tartalmakra mindenképpen költeni fognak a játékosok.

Epic Games

Mindezek mellett kiváló stratégiai csoportja is van az Epic Games-nek, ehhez a hatalmas bevételhez kellett az is, hogy a Fortnite jelenleg a létező összes platformon játszható. Kiugorhatunk a buszból a számítógépünkön, nagyobb konzoljainkon (PS4, Xbox One, Nintendo Switch), de akár mobilkészülékeinken, vagy tabletünkön is.

A 2019-es évet is egy hatalmas frissítéssel kezdte az Epic és nagyon úgy fest, hogy hamarosan egy gigantikus játékbeli esemény is indul, ez pedig pont nem azt jelzi előre, hogy a Fortnite dominanciája idén gyengülni akarna.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva