Tech

Ezek a legnépszerűbb gamer hardverek – Steam decemberi hardverösszefoglaló


Steam, a kliens, ami minden játékos gépén ott figyel.

A legnépszerűbb játékkliens még mindig a Steam, bár az utóbbi időben egyre több kihívója akad a Valve rendszerének. A mai napon pedig jó szokásukhoz híven elárulta a cég, hogy decemberben mely hardverek voltak a legnépszerűbbek a gamerek körében.

Videókártya fronton az Nvidia kőkemény 74,2 %-kal uralja a mezőnyt, processzorok tekintetében pedig az Intel tarol 82,27 %-kal. A 4 magos processzorok még mindig jelentős többségben vannak, a VR headsetek tekintetében pedig már szorosabb a verseny, ugyanis az Oculus Rift és a HTC Vive  fej-fej mellett van egymás mellett.

A legnépszerűbb videókártyák mind az Nvidia nevéhez fűződnek, az első helyet pedig a középkategória királya, a GTX 1060 hozta el, a játékosok 15,4 %-a ugyanis ezzel csapatja. A sorban őt a GTX 1050 Ti, majd az 1050 követi.

Fizikai magok tekintetében nem meglepő módon a 4 magos processzorokból van a legtöbb, ezt a 2, illetve a 6 magos rendszerek követik. Fontos megjegyezni, hogy a korábbi i7-ek (7. generációig) mind 4 magosak voltak, a HyperThreading ugyanis nem szerepel ebben a listában, így az i5/i7-ek kicsit összemosódnak.

Íme az átlag játékos gépe:

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen PC-ből van a legtöbb, akkor a fentebbi konfigot képzeljük magunk elé. A rendszer természetesen a Windows 10 64 bites verziója, ami 8 GB memóriával van megtámogatva, illetve egy 4 magos Intel processzorral, ami 3,3-3,69 GHz között jár. A megjelenítésért pedig a GTX 1060 gondoskodik, ami furcsa, hogy a leggyakoribb videómemória még mindig a 2 GB, ezt valószínűleg a korábbi alsó-közép kategóriás videókártyáknak köszönhető.

Forrás: Valve

Ezt olvastad már?

Megérkezett az Nvidia FreeSync támogatás – Így tudod aktiválni a monitorodon!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva