Tech

A GTX 1660 Ti újra feltűnt és rendesen megosztotta a közösséget


Hamarosan újabb GTX-szel gazdagodhat az Nvidia palettája.

Nagyjából az RTX 2060 érkezése óta pletykálnak egy bizonyos RTX nélküli 11. szériás variánsról, amiről akkoriban túl sokat még nem tudhattunk. Azóta előkerült viszont jó pár információ, amelyeket persze érdemes fenntartásokkal kezelni, de a forrás ezúttal is a Videocardz, akik konkrétan hetekkel a rajt előtt kiszivárogtatták az RTX-ek pontos specifikációit, szóval érdemes figyelni rájuk.

Úton a kis tesó?

A GTX 1660 Ti-t és a kisebb testvéreit az Nvidia a közép- illetve az alsó kategóriába szánja, ugyanis ezek mellé felesleges a ray tracing technológia, ugyanis nem elég erős a kártya a valós idejű RTX számítások elvégzésére. Azt láthattuk, hogy az RTX 2060 esetén is elég döcögős volt az RTX mód, szóval annyira nem csodálkozunk ezen.

A GTX 1660 Ti kiszivárgott specifikációi / Forrás: videocardz.com

A rossz hír viszont, hogy az 1660 Ti kártya esetén nem szimplán az RT magokat mellőzték, hanem bizony komolyabb vágáson esett át a kártya az információk szerint. Az 1920 CUDA mag helyett csak 1536-ot kapott meg, a memória viszont szerencsére maradt változatlan. A kártya az Ashes of the Singularity (AoTS) játékban is feltűnt, ahol egy i9 9900K mellett láthattuk teljesíteni.

Ebben a benchmarkban 7400 pontot ért el magas beállítások mellett, ez bizony elég távol van az RTX 2060 teljesítményétől, a GTX 1070 környékén, de inkább alatta van erőben.

A 6 GB-os GTX 1060-hoz képest 16-17%-kal erősebb a GTX 1660 Ti e teszt szerint

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden játékban hasonló eredmény várható, hiszen az AoTS remek tech demo, de a legtöbben egészen biztosan nem ebben a játékban fogják hajtani a kártyájukat. A pletykák szerint ez lesz a GTX 1060 “igazi” utódja, hiszen míg az RTX 2060 a 125-140 ezer forintos ársávba érkezett, addig a GTX 1660 Ti feltehetőleg 100 ezer forint alatt érkezik.

Kíváncsian várjuk az árazását és a teszteket, de a közösség szerint nem ez a kártya fogja megváltani a világot. Egyesek szerint túl gyenge lett és a 100 ezer alatti kategóriába sem ennyit várna az ember, a másik tábor szerint viszont az Nvidia nyilvánvaló okok miatt nem akart magának konkurenciát csinálni a saját háztáján, ezért lett ennyivel gyengébb, min az RTX 2060.

Nektek mi a véleményetek a GTX 1660 Ti-ról?

Ezt olvastad már?

Ezek a legnépszerűbb gamer hardverek – Steam decemberi hardverösszefoglaló

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva