League of Legends

Az Origen vezetőedzője: “Az összes amerikai csapat kikapna a Fnatic-tól jelenleg”


Nem temeti mindenki a világbajnoki döntőt játszott európai bajnokot.

Az LEC az első héttől kezdve a feje tetején áll. A szurkolók csak ámulnak és nem értik, hogy mi történt az európai előszezonban. A G2 Esports összepakolt egy szupercsapatot és a lehető legagresszívebb játékstílussal gyakorlatilag sorra darálják be a csapatokat. Őszintén szólva ez várható volt, ugyanis két igencsak proaktív játékossal erősítettek a télen, az alsó ösvényre Mickyx érkezett, míg a mides pozíciót Caps vette át a közben ADC pozícióba váltó Perkz-től.

A legtöbben a világbajnoki második Fnatic-tól várták a legnagyobb ellenállást, aztán a semmiből sikerült pofozógépekké válniuk, két győzelmük van jelenleg négy hét után, azt is a két leggyengébbnek kikiáltott csapat ellen sikerült összehozniuk Rekkles-éknek.

 

Mindezek ellenére, az európai csapatok vezetőségei egy pillanatra sem írták le a többszörös bajnokot, minden egyes héten arra számítanak, hogy visszatérnek a régi, győzelemhalmozó formájukhoz. Merthogy a srácok a fekete-narancs mezben nem felejtettek el játszani, szimplán a meta nem fekszik a játékstílusukhoz. Még a vezetőedzőjük felkészültsége sem a jelenlegi játékhelyzetre van kiélezve, szerencsétlenségükre pedig az európai szcéna meglehetősen jól adaptálódott a metához.

Nem volt még ilyen gyenge startja a csapatnak – Fnatic Twitter

A Fnatic hétről hétre late game kompozíciókat próbál játszani egy olyan időszakban, amikor azok a csapatok a sikeresek, akik a játék elején képesek legyalulni mindenkit a Riftről. Egyszer-kétszer sikerült elhúznia a Fnatic-nak a találkozóit, akkor be is mutatták, hogy milyen félelmetesen koordináltak tudnak lenni a csapatharcok során. Szerencsétlenségükre a kezdeti hátrány tárgyhiányt okozott, így a nagy visszatérések sosem történtek meg, a nyert meccseiket pedig sokkal tapasztalatlanabb gárdák ellen sikerült összehozni, egyértelmű volt, hogy azokban a helyzetekben a rutin kiütközik majd.

 

Az amerikai bajnokság jelenlegi helyzete viszont sokkal inkább feküdne a Fnatic-nak, ott ugyanis előszeretettel farmolgatnak a csapatok 25-30 percig, amikor is csapatharcokkal kötik le a nézőket és szereznek maguknak teret a makrójáték kiépítéséhez. Ebben a játékhelyzetben pedig nem sok olyan sikeres csapat van, mint a Fnatic. Az Origen vezetőedzője, André Guilhoto egészen olyan távolságokba ment, hogy szerinte nincs jelenleg olyan amerikai csapat, amely meg tudná szorongatni az európai bajnokság utolsó előtti helyezettjét.

A 9.3-as frissítés ezen a héten debütál a profiknál, így kiderül, hogy a metaváltozás milyen irányba lendíti majd a tavalyi bajnokot. Jelenleg egyetlen cél lebeghet a szemük előtt, a rájátszásban való szereplés kiharcolása.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva