Counter Strike

Hiába kell fizetni a Souvenir láda droppokért, egy ügyes trükkel nézőcsúcsot döntött a Major


A Majorok történetében először rendeztek párhuzamos meccseket, meg is lett az eredménye.

A 14. Major már rögtön az első nap rekordot döntött a legmagasabb egyidejű nézőszám kategóriában. A Top24-es csoportkör, vagy ahogy korábban hívták, Major kvali történetében eddig 630 000 egyidejű néző volt a rekord. Sokan lehetetlennek tartották megfejelni ezt a számot, hiszen a Valve fizetőssé tette a Souvenir láda droppokat. Mindenki azt gondolta, ezzel együtt a nézőszám is inkább csökkenni, mint nőni fog.

Egy ügyes trükkel, a párhuzamos meccsekkel azonban mégis összejött a növekedés, sőt még az új rekord is.

A csoportkör első napján a Bo1-es meccseket egymással egy időben játszották, vagyis két rangadó is pörgött egyszerre. Volt olyan időpont például, amikor egyszerre volt pályán az amerikai Cloud9, az európai Vitality, az ázsiai TyLoo és az ausztrál Grayhound. De előfordult az is, hogy a legjobb amerikai csapat NRG, az európai kedvenc NiP, a CIS Winstrike és a dél-amerikai FURIA játszott ugyanabban az időben.

Vagyis a párhuzamos meccsekkel egyszerre akár 4 nagy régióra, ezáltal 4 nagy nézőbázisra tudott lőni a Major, amivel lazán össze is jött a rekord.

Az eddigi 630 000 nézős csúcs után már 800 000-ről beszélnek az új rekord kapcsán. Ha belegondolunk, hogy a Major csoportkör első napja ugyanilyen rendszerben zajlik majd, lélekben készülhetünk is egy újabb rekordra. A Major kvali, vagyis a mostani rendszerben a Major Top24 rekordja már megdőlt, most jöhet az új csúcs a Major csoportkörben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva