League of Legends

Riot August: “A PBE tesztelések nem mindig adnak valós képet egy hős helyzetéről”


Döcögősen teljesít Kayle a PBE-n, a Riot Games viszont egy pillanatra nem izgul emiatt.

Nagyban pörögnek a Kayle VGU PBE tesztelései, a visszajelzések pedig azt mutatják, hogy bizony a karakter új kiadása lehetne egy fokkal erősebb. Sokan leginkább a 11-es szint előtti időszakát támadják a hősnek. Riot August, az egyik vezető hőstervező, streamjében fejtette ki véleményét a helyzettel kapcsolatban.

“Ha Kayle a 11. szint előtt tényleg nem úgy érződik, mint egy teljes értékű hős, természetesen azon tudunk segíteni. De a PBE teszteléseket ráhagyásokkal kell kezelni!”

A Kayle mainek lehetséges, hogy ki vannak akadva a hős új formájának PBE teljesítménye miatt, ám ez közel sem jelenti azt, hogy az éles szervereken is ez lenne a helyzet. Riot August két példát is hozott az esetre.

Ott volt például a Rengar rework, ami a PBE-n félelmetesen erősnek tűnt. A hőssel a játékosok közel átlagosan 20+ gyilkossággal zártak, szinte biztos, hogy fel voltak készülve arra, hogy ha ez az éles szervereken is így fog menni, akkor bizony hotfixre lesz szükség. Aztán megjelent hivatalosan is a rework, a karakter győzelmi aránya meg megragadt 40%-on. S idővel sem lett jobb a helyzet, a Rengar rework bizony ennyit tudott.

Ellenpélda erre Skarner esete, akit legalább annyira elástak a PBE tesztelés során, mint Kayle-t. A visszajelzések szerint a hőst meggyalázta a Riot és úgy ahogy van használhatatlanná tették. Az éles megjelenés után viszont 60%-os győzelmi aránnyal hasított Skarner, így relatíve gyorsan gyengíteni is kellett rajta.

Ebből látszik, hogy a PBE tesztfázis egyáltalán nem reprezentatív, csupán egy irányadó a Riot Games számára, hogy mire kell figyelniük a megjelenések után. Így még akár azt is mondhatjuk, hogy egy éles megjelenés első néhány hete az igazi tesztfázis, a PBE pedig csak valami béta teszt előtti időszak.

Nem tudni hát, hogy mit lép a Riot Kayle esetében, de talán ezúttal is várnak az éles megjelenésig, addig pedig a háttérben előkészítenek egy hotfixet, hátha ezúttal tényleg igaza van a PBE közösségnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva