Gaming

“A streamelés és a Twitch tett jobb emberré” – egy ex-heroinfüggő őszinte vallomása


Sokak szerint a Twitch csupán egy platform, ahol a streamerek megmutathatják magukat, a valóság azonban sokkal több ennél.

2011-es elindulása óta a Twitch több lett, egyszerű gamer platformnál. Streamerek százainak biztosít megélhetést, első számú partner az esport közvetítések terjedésében világszerte. Jótékonysági gyűjtések színhelye és közösségetek kovácsoló csatornák ezreit futtatja. Változatos palettával szórakoztatja, tanítja és egyben neveli is a következő generációt. Nézettségi potenciáljának köszönhetően pedig sikerre viheti a semmiből jött játékokat is.

A Twitch tehát mostanra a televíziózás egyik legnagyobb kihívója lett, egy hatalmas erővel bíró közösséggé vált.

Ezt az erőt persze jó és rossz célokra egyaránt használni lehet, és természetesen használják is. Láttunk már élő kamera előtt megvert terhes kismamát, olyan szexuális ragadozót, aki a Twitch-en szedte kiskorú áldozatait, és persze a testükből megélni kívánó női streamerekből sincs hiány.

Mostani példánk azonban a Twitch közösség pozitív oldalát helyezi reflektorfénybe, egy példás sztori jutott el hozzánk az oldal erejéről!

JoshNicely életét saját bevallása szerint a Twitch, és annak közössége rántotta vissza a szakadék széléről. Korábban heroin függőként élte mindennapjait, most elvonó kúrára jár a Methadone Clinic-be, minden egyes nap. Az elvonó alatt kezdett streamelni, remélve hogy segíthet másokon, ha elmeséli történeteit.

És amellett, hogy sztorijai biztosan hatással voltak másokra, rá is hatni kezdett az itteni közösség. A folyamatos kétirányú kommunikáció és a pozitív visszajelzések. Szép lassan rájött, hogy a virtuális világban megismert emberek adott esetben kedvesebbek lehetnek, mint a való életbeli ismerősök.

“A streamelés és a Twitch rengeteget segített. Sokkal jobb itt a közösség, mint akiket a való életben ismerek.”

“Úgy gondolom a streamelés mentett meg. Több alkalommal is visszarántott, és sokkal szebbé varázsolta az életemet. Ebben teljesen biztos vagyok.”

Ezek alapján azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, a Twitch nem csak egy sima streaming platform. Sokkal inkább a 21. századi összetartás és egymásra figyelés egyik oszlopa!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva