Gaming

Esport centrumot épít a Konami Tokió belvárosában


A 12 emeletes épület novemberben nyitja meg kapuit. Célja a Japán esport közösség fejlesztése.

A Japán gyökerekkel rendelkező Konami most nem játékot, hanem egy 12 emeletes épületet épít, melyet teljesen az esportoló közösségnek szán.

A létesítmény Ginzában épül, és Konami Creative Center lesz a neve. Amikor elkészül, helyet kap majd egy esport aréna, egy hatalmas üzlet a legkülönfélébb esport perifériákkal és gép hardverekkel, továbbá fellelhető lesz egy oktatói részleg, ahol a tehetségek keresésére és gondozására fog figyelni a stáb.

Az építkezés a tervek szerint idén novemberben be is fejeződik, ami azért fontos, hiszen 2020-ban Tokió rendezi a nyári olimpiát.

Japánban szeretnék, hogy valamilyen formában megjelenjen az esport az olimpián!

A tavalyi év folyamán megalakult Japánban a Japanese Esports Union, melynek célja, hogy a helyi kiadókat és közösséget jobban felélénkítse. Az egyik céljuk például, hogy kiadók, mint például a Capcom, több pénzt pumpáljon az esport eseményeibe, ez által több emberhez eljuttatva azokat.

Nemrégen került sor az első tégla elhelyezésére, ahol a Konami elnöke, Kimihiko Higashio a következőket mondta:

Azok az emberek, akik ma részt vesznek az esport világában, nemsokára azok mellett állhatnak majd, akik real-life sportokat űznek, vagy akár le is nyomhatják őket.

Így folytatta:

Összehasonlítva az amerikai, vagy európai viszonyokkal, Japánnak nagyon nagy hátránya van. Más szempontból nézve, Japánnak bőven van tere a fejlődésre, és ez nagyon jó!

Ti örülnétek, ha tényleg szerepet kapna a közeljövőben az esport az olimpiai játékokon?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva