Fortnite

Újabb elképesztő rekord, a Fortnite játékosok száma átlépte a 250 milliót


Ekkora népességgel a Fortnite-sziget a világ ötödik legnépesebb országa lenne.

Decemberben még a 200 milliós határ átlépése miatt ünnepeltük a Fortnite játékosszámát, és 3 hónap múlva máris itt a következő rekord. Az újabb elképesztő számot az Epic Games vezetője, Tim Sweeney jelentette be GDC 2019-es beszédében.

A játékosszám immár átlépte a 250 millió regisztrált felhasználót, és az egyidejű játékosszám rekordját is megdöntötte. A korábban regisztrált 10,7 millió után már megvolt a 10,8 millió is!

“Ez már komoly, ez már tényleg világsiker. Ráadásul ez az első lövöldözős játék, ami igazán népszerű lett a női gamerek között is. A becslések szerint a játékosszám 35%-a, vagyis kb 87,5 millió női játékos Fortnite-ozik. Hogy mi a titok? Az, hogy ez a játék végre egy közösségi élményben köti össze az embereket.”

Az Epic-vezér zárszavai hallatán természetesen a Marshmello koncert ugrik be elsőként, ami valóban összekovácsolta a Fortnite közösséget. Kicsik és nagyon, profi és hobbi játékosok egymás mellől nézték a bámulatos show műsort.

A bejelentésből tehát 3 rekord is kiderült, egyrészt a Fortnite számít a női játékosok között a legnépszerűbb lövöldözős játéknak. Másrészt ugye ott van az egyidejű játékosszám új rekordja, és a 250 millió felhasználó.

Ezzel a számmal egyébként, a Fortnite-sziget lakossága a világ 5. legnépesebb országnak számítana a Földön. Kína (1 420 millió), India (1 368 millió), USA (329 millió) és Indonézia (270 millió) után jönne a sorban, megelőzve Brazíliát, Nigériát, Oroszországot és mindenki mást.

Ilyen sokan vagyunk srácok!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva