League of Legends

Sokkolt a Team Liquid – Nyert helyzetből veszített döntőt a TSM


A kompetitív League of Legends legőrültebb napján vagyunk túl.

A tegnapi nap egy igazi őrület volt a League of Legends fanoknak. Délelőtt az SKT T1 hallgattatott el minden kétkedőt, 3-0-ra verték agyon a sokak szerint esélyesebb Griffint az LCK döntőjében.

A sokk folytatódott, amikor a Fnatic nem bírt az Origennel az LEC rotterdami elődöntőjében. Rekklesék a semmiből tértek vissza az alapszakasz során, ráadásul olyan formában voltak, amivel könnyedén bajnokként is zárhatták volna a tavaszi idényt. Nem sokan gondolták volna, hogy már az Origen megakasztja őket az elődöntőben, ugyanis xPeke csapata az előző héten sima 3-0-ás vereséget szenvedett a G2-tól. Egy hét viszont nagyon úgy néz ki, hogy elég volt az újrakezdésre, lenyűgöző játékkal, vitathatatlan magabiztossággal, 3-1-es végeredménnyel búcsúztatták a világbajnoki döntős Fnatic-ot.

Végül kaptunk éjjel egy harmadik csemegét is, a TSM találkozott a Team Liquiddel az LCS döntőjében.

Aki látta a mérkőzéseket, az biztosan még most is kapkodja a levegőt, ugyanis a TSM klinikai pontossággal játszott az első két játékban és megérdemelten vezette a szériát 2-0-ra. A draft, a makró, minden a helyén volt Bjergsenéknél, s nagyon úgy tűnt, hogy erre egyáltalán nincs felkészülve Doublelift és csapata.

 

Ám valami megváltozott a második játék után, a TSM játékosainak keze megremegett, a Liquid válláról viszont lekerült a nyomás, a “minden mindegy” hozzáállás pedig visszahozta a reményt.

Már a hősválasztások is egy teljesen új Liquidet mutattak, a TSM nem volt képes a stílusának megfelelő kompozíciókat draftolni, ez pedig kedvezett a hátrányban játszó gárdának. 2-2 után érkezhetett a Silver Scrapes és a döntő játék!

Itt újból kapott egy kis esélyt a TSM, ugyanis Jensen LeBlancot draftolt Zoe-ra, amit ha nagyon akarunk se tudunk tiszta counternek nevezni, így az ösvény prioritás egyértelműen a TSM oldalára került.

Jensen viszont úgy döntött, felborítja az asztalt és átírja csapatával a League of Legends szabályait, s végül közel 10 000 arany előnnyel zsinórban harmadjára is bedarálták a TSM-et, ezzel pedig 3-2-re módosítva az állást és megnyerve a harmadik LCS trófeájukat is!

 

Ezzel a győzelemmel a Team Liquid indulhat majd Amerika színeiben az MSI-on, ahol már biztosan találkozni fognak a török Fenerbahce csapatával, valamint a koreai SKT T1-nal!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva