Counter Strike

A profik most már hivatalosan is utálják Vertigót

metabro - 5 éve

Ritkán fordul elő olyan, hogy egy többmilliós nagyversenyen teljesen mellőzzenek egy mapot, de Vertigo ezt is összehozta.

Csak hogy ne legyünk elfogultak, kezdjük rögtön azzal, mindig vannak mellőzött mapok a CS:GO-ban. A hét versenypálya közül mindig volt és lesz is olyan, amit a profik ignorálnak, ezért mindig kihullik a vétózás során.

Az ilyen mapok általában a felújítás előtt álló, elavult pályák szoktak lenni. Az utóbbi években ez a szerep az azóta már le is cserélt Cache-nek jutott. 2017-ben a DreamHack Masters Las Vegas során Cache csupán két alkalommal került képernyőre, és 2018-ban a stockholmi tornán is csak háromszor.

De persze nem csak a felújításra váró mapokat, hanem a frissen érkezett pályákat is előszeretettel bannolják a profik. 2016-ban Nuke volt a "szerencsés". A frissen visszakerült versenymapot, megjelenése után csak háromszor láthattuk a kölni Major alatt.

Olyat azonban csak nagyon ritkán figyelhetünk meg, hogy egy mapot egyszer sem játszanak nagyversenyen. Vertigo mégis összehozta.

A DreamHack Masters Dallas során szinte minden mapot rongyosra játszottak a csapatok, de Vertigo egyszer sem került elő.

Ezzel tehát a profi mezőny immár sokadszor is ítéletet mondott Vertigo felett. Az eredmény pedig egyértelmű mit utat: az új map nem kell a profiknak. Javítgathatják és próbálhatják ütőssé tenni a fejlesztők, akkor sem játszanak rajta.

Adja magát a kérdés, mi szükség van egy olyan mapra, amin szó szerint senki sem játszik?

Vertigo lassan már 3 hónapja számít versenypályának, lassan ideje lenne szerepelnie is a versenyeken. És ha továbbra sem kerül képernyőre, el kell gondolkozni azon, meddig adnak neki türelmi időt a Valve-nál…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva