Counter Strike

Kevesebb meccs, még kevesebb rangadó: a közösség fellázadt a BLAST Pro ellen

metabro - 5 éve

Érdekes összevetés terjed a BLAST Pro sorozat hatásairól, amivel sajnos nehéz vitatkozni.

A profi CS:GO versenynaptára örök beszédtémát szolgáltat a rajongók között:

  • 2017-ben a zsúfolt naptár volt a legnagyobb probléma, folyamatosan egymást ütötték a nagyobbnál nagyobb versenyek. Ennek eredményeként a profi csapatok sorra mondták le a tornákat, hiszen két helyen mégsem lehettek egyszerre.
  • 2018-ra sikerült változtatni ezen, kevesebb versenyt láthattunk ugyan, de mindegyiken kemény küzdelem zajlott.
  • 2019-ben még tovább javult a játékosok helyzete, főleg a BLAST Pro események miatt. Ezek ugyanis nagy pénzdíjjal, de extrém rövid lebonyolítással rendelkeznek.

Ami azonban jó a játékosoknak, az a rajongóknak pont nem kedvező. Egy szemléletes összevetésben meg is mutatták, mi a legnagyobb baj a sorozattal. Leginkább az, hogy szinte csak meghívással lehet bekerülni, és rengeteg a Bo1-es meccs.

Az első képen az év első felében lezajlott nagyversenyeket láthatjuk 2018-ban és 2019-ben. A versenyek száma mindkét évben 7 volt, ám 2018-ban ez egy Majort és 6 nagyversenyt jelentett, idén 1 Majort, csak 3 nagyversenyt, mellette pedig 3 BLAST Prót.

A Top5-ös csapatok 2018-ban összesen 145 mapot nyomtak le ezeken az eseményeken, hiszen volt csoportkör és Bo3-as rájátszás, gyakran Bo5-ös döntővel. 2019-ben viszont főleg a BLAST Prón látható Bo1-es meccsek miatt a Top5-ös csapatok idén csak 67 mapot játszottak.

Ugyanannyi verseny, de mégis 78-al kevesebb csúcsmeccs!

Egy másik remek összehasonlítás az 5 csillagos meccsek darabszáma. Ezek azok a Bo3-as találkozók, ahol mindkét együttes a világelitbe tartozik, vagyis vérbeli rangadók. 2018-ban az említett 7 versenyen tíz ilyet láthattunk, 2019-ben csak hármat.

A játékosok tehát egyre többet pihenhetnek, mi nézők viszont egyre kevesebbet kapunk egy félév során. A nézők meg is elégelték a dolgot, különböző petíciókat és szavazásokat indítottak a témában, a régi rendszer visszaállítására. Lehet érdemesebb lenne több versenyt bevállalnia a szervezőknek, a BLAST Pro versenyek másfél napos elfoglaltsága miatt nem kellene a nagyversenyeknek háttérbe szorulniuk. A 2018-as listát kellett volna egyszerűen újra lemásolni, aztán te valahova csak befért volna az a 3 BLAST Pro hétvége…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva