Counter Strike

Előkerült egy 1999-es beszélgetés, így született meg a Counter-Strike neve

metabro - 5 éve

A játék két alapító atyja kezdetben teljesen más vonalon indultak el.

A sztorit mindannyian ismerjük, a Counter-Strike kezdetben csupán egy Half-Life modként indult, majd az évek során világsikerré nőtte ki magát. A két készítő, Minh Le és Jesse Cliffe eleinte maguk sem vették túl komolyan a projektet, egyfajta szerelemgyerekként tekintettek csak rá.

Az első Counter-Strike kialakítása ennek megfelelően tényleg elég kezdetlegesre sikerült. A készítők egy dán portálnak adott interjúban most azt is elárulták, mennyire! Talán kevesen tudják, de az első tervek szerint rendőrök és rablók lettek volna a szemben álló felek, mert a terrorista vonalat kicsit erősnek érezték a kiadónál.

Viszont azt eddig szinte senki sem tudta, hogy elsőre még a játék nevére is más volt a terv!

Minh Le először a Counter-Terrorist Forces nevet adta volna a modnak, ami így kizárólag az elhárító csapatot helyezte volna a középpontba. Cliffe azonban megvétózta a dolgot, szerinte ugyanis túl hosszú lett volna a név. Helyette született meg a Counter Strike, akkor még csak ötletként, kötőjel nélkül.

További névötletek is felmerültek, úgymint a FragForces, a SpecOpsElite és az International World Soldiers.

Legyünk őszinték, hatalmas köszönet illeti Jesse Cliffe-et a végső név megalkotásáért. Mostani fejjel elképzelni sem tudnánk, hogy a fenti elképzelések egyike legyen a játék neve.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva