Counter Strike

Tavaly 120 milliárd forintot kaszált a Valve a CS:GO-ból

metabro - 5 éve

A statista elemzéséből kiderült, még mindig rengeteg pénz van a játékban.

A statista nevű elemző oldal legújabb kutatása közzétette a CS:GO-ból származó pénzeket 2015 és 2018 között. Ez a kimutatás a Valve összes bevételét jelenti a játék kapcsán, vagyis nem csak az ingyenesség előtti játék eladásokat, de a versenyekre váltott belépőket, közvetítési jogok árusítását és kulcsok eladását is magába foglalja.

Vagyis mindent egybevetve, az egész CS:GO ipart leteszi elénk, egy összegbe sűrítve.

És a végén, ahogy erre számítani is lehetett, egy baromi nagyra nőtt összeget kapunk. Egészen pontosan 414 millió dollárt, vagyis több mint 120 milliárd forintot. Mindezt egyetlen év alatt.

A részletes elemzésből persze kiderül, a legtöbb pénzt a nagyobb rendezvények hozzák, hiszen ezeken az eseményeken szinte minden bevételszerző technika megjelenik:

  • új játékosokat vonz be a játék, akik megvették a CS:GO-t
  • jegyeladással rengeteg bevételt generáltak
  • a megnövekedett hype miatt a játékosszám is megugrott, ami megnyitotta a szponzorok pénztárcáját

Ezek alapján egyébként teljesen jogos a kérdés, a Valve miért csak évi 1,5 millió dollárral támogatja a CS:GO versenyeket, amikor évente 414 milliót kaszálnak a játékból?! Egy ideje ugye már átálltak az évente 2 Major rendszerre a Valve-nál, ahova eseményenként 750 000 dollárt utalnak. A szervező hozzátesz még 250 000-t, ami a többi nagyversenynél is meglévő minimum díjazás, így jön ki az 1 milliós nyereményalap. A beérkező 414 milliónak tehát még 1%-át se forgatják vissza a versenyekbe a kiadó.

De miért csak ennyi?! Hová kerül a többi pénz, ami a CS:GO-ból befolyik?

Nehéz lenne nyugodt szívvel azt mondani, hogy a fejlesztésbe és újdonságokba forgatja őket vissza a cég. Simán megérdemelne ennél nagyobb versenyeket is a CS:GO közösség, vagy akár plusz fejlesztéseket a játékon belül.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva