Counter Strike

Elmaradt a meglepetés, zsinórban harmadik nagyversenyét húzta be a Liquid

metabro - 5 éve

Hiába próbált csodát tenni a G2, a Liquid világelsőhöz méltó módon dominált az ESL Pro League döntőben.

Hiába próbált csodát tenni a G2, a Liquid világelsőhöz méltó módon dominált az ESL Pro League a döntőben. Az amerikai csapat ezzel behúzta a 250 000 dolláros fődíjat, és őrzi első helyét a világranglista csúcsán, ahonnan pár hete taszították le az Astralis-t.

Apropó Astralis! Bár a dánok siker korszaka már régen lezárult, mégsem vagyunk hozzászokva, hogy még az elődöntőbe se jussanak be device-ék. A csoportmeccsek alkalmával az NRG küldte őket alsó ágra, így bukták a csoport elsőséget, a negyeddöntőben pedig a Liquid búcsúztatta is őket.

Stewie-ék ellenfele a fináléban nem kis meglepetésre a G2 együttese volt, akik alaposan felszívták magukat erre a tornára.

Pedig a fiatal franciákkal kísérletező csapatot sokszor leírták már, mégis kiejtették a Cloud9, a Heroic, a FaZe és az Astralis-t verő NRG együttesét is. KennyS ismét régi fényében bravúrozott, +107-es KD különbséggel a torna legjobb statisztikáját hozta össze ebből a szempontból. A torna és a döntő legjobbja ennek ellenére EliGE lett, aki több szorult helyzetből rántotta ki a Liquidet a Bo5 során.

Bár a G2-nak 2:1-nél volt esélye egyenlíteni, egyetlen map pontot sem tudtak kihasználni Inferno hosszabbításában. A tomboló közönség az utolsó pillanatig hajtott a franciákat, de végül 3:1-es vereség lett belőle.

Az amerikai csapat ezzel egyébként nem csak a már említett 250 000 dollárt húzta be, hanem az Intel Grand Slam fődíjához is egy lépéssel közelebb került. A szabályok szerint 10 egymást követő nagyversenyen kell legalább négyet nyerni, az 1 millió dolláros bónuszért.

Nos, a Liquid jelenleg háromból háromnál tart. Vagyis a következő 7 nagyversenyből ha egyet megnyernek, máris utalhatják nekik a pénzt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva