Counter Strike

Lezajlott a nyugdíjas CS:GO világbajnokság döntője, minden résztvevő 60 fölötti volt

metabro - 5 éve

Commodore 64-en kezdték, mostanra esportoló nagyszülő lett belőlük.

A nyugdíjas CS:GO világbajnokság sajnos méltatlanul kevés figyelmet kapott DreamHack Summer forgatagában, de majd most bepótoljuk! A nagyobb versenyek árnyékában szépen meghúzta magát ez a kisebb torna, ám az egész kezdeményezés üzenete mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni.

A 80-as éve ikonikus számítógépe, a Commodore 64 emberek tízezreit szoktatta rá a PC-re, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Sokan közülük még most, 30-35 év elteltével is örömmel hódolnak ennek a hobbinak. A számítógépes játékok persze rengeteget változtak az azóta eltelt időben, nem könnyű tartani a lépést.

A nyugdíjas CS:GO világbajnokság azonban bebizonyította, hogy igenis létező fogalom az "esportoló nagyszülők" kifejezés!

Négy országból érkeztek versenyzők a Senior CS:GO World Cup versenyére, a németek, svédek, amerikaiak és finnek jóvoltából. Külön piros pont a német csapatnak, akik a "Germinators" néven voltak képesek elindulni! Hatalmas!

A fináléba végül a két északi csapat jutott, és a svéd Silver Snipers, valamint a finn Grey Gunners döntője sima 16:4-es eredményt hozott a házigazdáknak. A svéd közönség tehát hazai sikernek tapsolhatott, mert biony nézők is voltak szép számmal.

Jó, azt azért meg kell hagyni, hogy a játék színvonala néha már a nézhetetlen kategóriát súrolta, ha valaki nem tudta, hogy 60 év fölötti nagymamákról van szó. Amint azonban ez az infó eljutott az agyakig, egyből másképp néztek a képernyőre. Ebben a korosztályban még az is ritka, hogy valaki egyáltalán játszik a CS:GO-val, nem hogy versenyre járjon…

A győztes csapat legidősebb játékosa egyébként 76 éves, Öivind "Windy" Toverud 10:10-es stattal zárt, a meccs embere a 65 éves El Niño (a kölyök) néven játszó Baltasar Aguirre lett. 33:6-os K/D-ját azt hiszem sokan megirigyelnék egy meccs után!

Gratulálunk a győzteseknek, gratulálunk a szervezéshez, reméljük a jövőben egyre több hasonlót látunk majd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lenovosweden on

Éljenek a gamer nagyik, egyszer reméljük mi is azok lehetünk!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva