Tech

Óriási bajban az Nvidia – Az olcsóbb videókártyák menthetik meg őket


Az Nvidia rég volt ilyen rossz helyzetben.

Az bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy az RTX-ek nem igazán túl népszerűek. Pedig a bejelentés előtt akkora hype volt, hogy még a csapból is az RTX-ek folytak. Nem csoda, hiszen a GTX 10-es széria remekül sikerült, a játékosok imádták őket, az árak is rendben voltak, viszont az RTX-ekkel korántsem minden rendben. A kártyák teljesítménye sem volt az igazi, az ár/érték mutató pedig minden eddiginél rosszabbra sikerült, erre az RTX 2080 Ti meghibásodási problémái már csak rátettek egy lapáttal. Nem csoda, hogy nem fogytak a készletek, a cég részvényeinek árfolyama pedig óriásit zuhant a kudarcnak köszönhetően.

Mindezek tetejébe most bejelentette a SoftBank, hogy megváltak az összes Nvidia részvényüktől, 3,6 milliárd dollár értékben. A japán vállalat volt az Nvidia egyik legnagyobb részvényese. A részvények árfolyama több, mint 50%-ot zuhant az utóbbi időben, nem igazán látszik a kiút.

Az RTX 2080 Ti / Forrás: PCMag

Az RTX 2060 már kifejezetten kellemes árcédulával került a boltok polcaira, valószínűleg az elkövetkezendőkben hasonló tendenciát követ majd az Nvidia.

Az ugyanis jól látszik, hogy a túlárazott, drága kártyákat nem vásárolják a felhasználók.

Emiatt akár árcsökkenésekre is számíthatunk, feltéve ha jobb piaci eredményekre vágyik a gyártó. Az árcsökkentés egyébként egy rendkívül kockázatos lépés, hiszen ezzel megrenghet a befektetők bizalma a cég iránt. Nem csoda, hogy az Apple sem hajlandó csökkenteni az árcédulából a szerényebb eladások ellenére sem.

Az Nvidia egyetlen szerencséje, hogy az AMD még mindig semmivel nem tudott válaszolni az RTX generációra, a középkategóriában viszont oda-vissza verik őket ár/érték arányban korábbi RX 570/580-akkal a pirosak. Hamarosan érkezik a Radeon VII, ami végre felkavarhatja az állóvizet, ez pedig akár az árakra is hathat.

Ezt olvastad már?

Feltűnt a GTX 1660 Ti egy webshopban – Hamarosan jöhetnek az Nvidia olcsóbb kártyái

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva