Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – Brollan (19.)


A HLTV éves TOP20-as listájánál jól bevett szokás, hogy mindegyik helyezett elmondja, hogy ő maga kit tart a jelenlegi legnagyobb tehetségnek. Az idei ranglistát Ethan kezdte meg (20.), tegnap pedig fény derült a következő helyezettre, amelyet érdekes módon pont az általa kiemelt Brollan foglal el. Az oldal szerkesztője is megjegyezte, hogy a svéd már nem is feltétlenül a tehetség kategóriába esik, ezt a 19. helyet sem a szél hordta össze.

Brollan már 15 évesen profi játékossá vált, akkor írta alá első szerződését, méghozzá a GODSENT-nél. Hét hónapig volt a csapat tagja, amely megfordult egy másik orgnál is (Red Reserve), de igazán átütő eredményt nem értek el. Azonban Brollan – egyéni tudásával – így is felhívta magára a nagyobb szervezetek figyelmét, és 2018. októberében a Fnatic csapatába került, ahonnan azóta is kirobbanthatatlan.

A jelenleg 17 éves játékos a legjobbaktól tanulhat, hiszen – flusha visszatérésével – három olyan játékos is ott van mellette, aki háromszoros Major-győztes. fnatic tizenegy nagyobb tornán vett részt, ebből nyolcszor eljutottak legalább az elődöntőig. Nyolcból ötször a finálé is összejött, s bár a döntők nem alakultak a legjobban (csak egyszer nyertek), folyamatosan ott voltak a tűz közelében.

Egyetlen győzelmüket a DreamHack Masters Malmö során aratták, Svédországban, hazai közönség előtt. Brollan első nagy event-győzelme tehát a család, és a barátok előtt jött össze, ami nem akármilyen érzés lehetett.

Az év során 1.10-es rating 2.0-át, 1.16-os impact ratinget, és átlagban 77,5-es ADR-t hozott össze. Az MVP nem jött össze (Malmöben a döntőbeli ellenfél, a Vitality játékosa, ZywOo kapta), de négyszer is EVP-ig (Exceptionally Valuable Player) jutott, és a scene egyik legerősebb entry-fraggere tudott lenni.

A legjobb statokkal kivárt az év végéig: az ESL Pro League S10 során a csapat második lett, Brollan pedig 1.22-es ratinggel legjobb egyéni teljesítményét hozta össze az évben.

JW vigasztalja Brollant, miután a fnatic – története során először – nem jutott ki egy Major csoportköréből (IEM Katowice).

A ranglistára kerülés már így is nagy eredmény, de van két jelentős oka, ami miatt nem tudott jóval előrébb kerülni. Az egyik a konzisztencia hiánya, ugyanis a TOP20-ból ő rendelkezik a legtöbb balul elsült pályával: lejátszott meccseinek negyede során még a 0.85-ös ratinget sem érte el.

A másik pedig a Fnatic nagyversenyeken nyújtott teljesítménye. Katowicében már a Main Qualifier során elhasaltak, de a berlini Major esetében még rosszabb a helyzet: arra ki sem jutottak, hiszen az EU Minor-on csak negyedikek lettek (a mouz, a CR4ZY, és a North mögött).

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva