Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – CeRq (18.)


A huszadik helyen már köszöntöttünk egy Evil Geniuses játékost, most jöjjön egy újabb! Mai alanyunk CeRq, az EG snipere, aki 18. helyével első bolgár játékosként kerül fel a HLTV TOP20-as listájára.

Első komolyabb csapata, a WinFiction, hamar felhívta magára a figyelmet, és az MK, illetve a HEADSHOTBG méltó ellenfeleként csak idő kérdése volt, hogy mikor karolja fel őket egy szervezet. Végül erre nem kellett sokat várni, és 2016 szeptemberében a roster az Outlaws szárnyai alá került. Igazi hírnevet CeRq is itt szerzett, de ekkor már nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is.

A csapat meghódította a balkán scenet, és már az összeurópai versenyeken is egyre jobban szerepeltek, ráadásul CeRq egyénileg is egyre inkább fókuszba került, legfőképp hírhedt, agresszív AWP-zése miatt. Nem kellett sokat várni az első ajánlatra, ami a Hiko nevével fémjelzett Rogue-tól futott be. Az akkor 17 éves bolgár játékos ezt még elutasította, de az NRG hívására már igent mondott.

A teamben a daps-FugLy-Brehze-AnJ négyeshez csatlakozott, ami azért is érdekes, mert Brehze azóta is csapattársa, és daps-től is csak nemrég váltak el útjaik. Végül a dánt 2018 elején lecserélték, helyére a már jól ismert Ethan jött. Az új NRG végre LAN-okon is megmutatta mire képes – amiből CeRq alaposan kivette a részét.

Az év során 1.13-as LAN ratingig jutott, és nem sokon múlt, hogy meglegyen neki az év végi TOP20. Mivel akkor még nem jött össze se a Major, se egy igazi nagy event-győzelem, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a két legfőbb célja a következő esztendőben.

2019-ben – a FugLy-tarik cserét követően – beindult a móka. Az NRG egy új szintre lépett, és sorra halmozták a jobbnál jobb eredményeket, de valami még mindig hiányzott. Mint utólag kiderült a megfelelő IGL személye volt az: daps helyett jött stanislaw, és azóta a csapat még erősebb. Igazi mintapéldája a minőségi átigazolásnak.

A csapat időközben továbbállt az Evil Geniuses szervezetéhez, így a szeptemberi ESL New York-ra már az új org neve alatt mentek, és transzferüket gyorsan meghálálták: megnyerték a tornát.

Bár korábban is folyamatosan ott voltak a tűz közelében, valahogy az elődöntőknél mindig elhasaltak, így ezen a téren is áttörtek egy gátat. Ez pedig nem csak egy versenyre szólt, ugyanis az októberi StarSeries S8-at szintén behúzták, ezzel mindkét finálét megnyerve, amire bejutottak.

A sikerekből CeRq alaposan kivette a részét: az év egyik legjobb AWP-seként ő lőtte a fegyverrel a legtöbb fraget (1850), s bár ez nagyban köszönhető a csapat által lejátszott sok meccsnek, a körönkénti AWP fragek tekintetében (0.38, 4. hely) sem marad el.

Megnyerte entry-párbajainak 60%-át, és ennél a számnál maradva, összehozott 60 clutchot is, tehát a körök nyitása, és zárása sem okoz neki fejtörést.

Az év során végig konzisztens tudott maradni, hiányérzete legfeljebb a nagyobb tornák rájátszásait illetően lehet, ugyanis ebben a tekintetben ő teljesített a TOP20-ból a legrosszabbul (1.04 rating). Arra tehát még gyúrnia kell, hogy az igazán fontos meccseken is markánsan teljesítsen, ugyanis a két megnyert versenyen kívül is meglőtte az átlagot, de nem tudott kiemelkedőt nyújtani.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva