BoardGame

Itt szervezd a játékteszted


Az előszilveszteri után alig több mint egy héttel, január 7-én, kedden ismét nyilvános fejlesztői játéktesztelést tart a Tabletop Playtest Hungary (TPH) este 6-tól a Board Game Caféban – ha épp társast fejlesztesz, és már van prototípusod, vagy szívesen vagy megmondóember, és mondasz véleményt, ott a helyed.

A TPH hivatalosnak tűnő neve ellenére egy önszerveződő Facebook-csoport, mely, pontosabban annak egymástól voltaképp független tagjai rendszeresen, sokszor havi több alkalommal szerveznek játékteszteléseket. Decemberben három ilyet hoztak össze (pedig decemberben mindenki alig ér, a karácsony és munkahelyi évzárások sűrűjében), de júniusban például hat ilyen eseményük volt. Többször tesztelték a Shadow Tactics-et is, melynek a kiadó Antler Games által szervezett tesztjéről mi is írtunk decemberben, sőt voltunk is (cikk róla hamarosan), illetve társasok mellett szerepjátékokat is terítékre kerülnek.

Mint írják, a csoport célja kommunikációs csatorna és közös platform társasjáték- és-vagy szerepjáték-fejlesztők és -tesztelőknek. Fejlesztők így itt könnyebben elérik a tesztelőket, és tesszük hozzá, a játék későbbi potencális célközönségét is). Az újdonságokra éhes játékosoknak pedig információs felület.

Bármelyik tag létrehozhat csoporteseményt, beszélgetések, véleményezések is mennek, beleértve azt is, hogy miként is érdemes egyáltalán játékot tesztelni. Alapkérdés itt például, hogy a fejlesztő játsszon vagy csak megfigyeljen (mikor voltunk a Shadow Tactics-en, a fejlesztő csak jegyzetelt, meg persze játékmester volt), hogy mennyire legyenek fixen, előre meghatározott céljai az egyes tesztalkalmaknak, hogyan érdemes gyűjteni és rendszerezni és kiértékelni visszajelzéseket.

 

Indul a Metabro társasjátékos rovata, a Boardgame!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva