Counter Strike

Stewie2k nyert egy kupát a haverokkal, majd nekik adta a saját részét


Múlt hétvégén került megrendezésre a Mythic szervezetének ötödik saját szervezésű megmérettetése, a Mythic Cup #5. Az eseményen elindult a Liquid játékosa, Stewie2k is, aki barátokkal, egy kvázi pug-teammel, az open kvalin átverekedve jutott be a főversenyre.

A tizenhat csapatos mezőnyben 12 meghívott, és 4 kvalifikációról bejutó csapat volt jelen, köztük a Just For Fun nevű formációval. A csapat tagjai: Stewie2k, Subroza, vanity, Wardell, c4lypso. Nevük alapján “csak a poén kedvéért” indultak, ám végül behúzták a kupát.

Ellenfeleik sorrendben a New England Whalers, a Team Divine, az eUnited, és a Rugratz voltak.

Természetesen nem az NA régió legnagyobb nevei, de egyaránt fizetett csapatok, és itt külön kiemelendő a “csapat” szó, hiszen a JFF csak erre az eventre állt össze. Ez azért az eredményeken is meglátszott: a negyed-, és az elődöntőben is maphátrányból kellet fordítaniuk, utóbbi során a legjobb jelenlévő csapatot, az eUnited-ot (világranglista-41.) kellett megverniük.

Győztes csapatként 3,000$-al lettek gazdagabbak, de ez a pénz csak négyfelé ment, ugyanis Stewie2k lemondott anyagi javairól. Persze nem azért, mert szerzetesnek ment, hanem mert így is az egyik legjobban kereső játékosnak számít.

Az Esports Earnings szerint csak versenyeken már több, mint 1 millió dollár ütötte a markát, ezzel ő lett az NA-régió első CS:GO játékosa, aki átlépte ezt a mérföldkövet, de a többi kontinenst figyelembe véve is csak az Astralis ötöse keresett nála több pénzt.

Neki 600 dollár mínusz, a többieknek 150 dollár plusz. Kifejezetten szép gesztus, különös tekintettel arra, hogy a négy társa egyikének sincs most csapata. Subroza és C4lypso is magányos farkas: előbbi legutóbb a C9-nél fordult meg, akkor is csak próbaidőre, míg utóbbi július óta nyomja szólóban. Vanity és Wardell szerződésben van egy-egy orggal (előbbi éppen az eUnited-del, utóbbi pedig a Ghost Gaming-gel), de csak inaktív játékosként vannak feltüntetve.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva