Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – Brehze (8.)


Brehze zseniálisat évet tudhat maga mögött, és nem elég, hogy első szereplése ez a listán, de kapásból a nyolcadik helyen landolt.

Az Evil Geniuses játékosa korábban olyan csapatokban fordult meg, mint az Obey, a Kaliber, vagy a Selfless. Nem csodálkoznék, ha ezek közül egyik sem lenne túlzottan ismerős, de mint mindenkinek, úgy neki is el kellett kezdeni valahol. Ráadásul a figyelemfelkeltés összejött neki, és a 2017-es évet már az NRG színeiben kezdte, ahonnan azóta is kirobbanthatatlan.

Igaz, közben történt egy org-váltás (NRG -> EG), de az eredeti lineup-nak három éve a szerves részét képezi. Az első év a tapogatózásról szólt, aztán 2018-ben már egyre többször a tűz közelébe kerültek, és egy cs_summit 3, illetve egy IEM Shanghai győzelemmel már abszolút felkerültek a CS-térképre.

Élete első nagyversenyén – IEM Katowice 2019

Csapatával Brehze 18 nagyobb LAN-on vett részt, ebből 11-szer legalább az elődöntőig eljutottak! Az már más kérdés, hogy a tizenegyből már csak kétszer sikerült a döntőbe is, de azt a kettőt megnyerték, és a számtalan elődöntővel (is) jelezték, hogy velük bizony most már mindig számolni kell.

Egyéni teljesítményét figyelve mindenképp érdekes, hogy szeptemberig bezárólag minden LAN-on csapata legjobbja volt, két kivétellel, akkor egyaránt második legjobb.

Az utolsó negyedév azonban nem lett túl fényes, hét LAN-ból négyszer még az 1.00 feletti rating sem jött össze, és csupán az év utolsó eseményén, az EPICENTER-en tudott újra “hard carry” lenni, előtte rendre csak a harmadik/negyedik legjobb volt a teamben.

A StarSeries S8 győzelem után, kezében a trófeával.

Brehze első alkalommal került a top20-ba, mégis egyből a nyolcadik helyen végzett. Ezt alátámasztja, hogy az év egyik legfragerősebb játékosa tudott lenni, körönként 0.76-os kill-átlaggal, és 19.1%-os multi-kill aránnyal.

A legelőkelőbb, első pozíciót viszont a tradeléseknek köszönheti, amiből körönként 0.16-ot átlagolt, ezzel a húszas lista legjobb tradere lett az évben.

Megszerezte első MVP-jét (ESL One New York), és gyűjtött további hat EVP címet is, ezek mindegyikét nagyobb tornákon, közte például a StarSeries S8-cal, vagy a StarLadder Major-rel, ahol az elődöntőig meneteltek.

Brehze leginkább azzal emelte magát a világ legjobbjai közé, hogy a fontos mérkőzéseken is kiemelkedőt alkotott. Az EG mindkét LAN-győzelme során ő volt a kulcsszereplő, és összességében is 1.18-as ratinget hozott össze a nagy-eventek rájátszásában, egy viszonylag nagy, 41 pályás minta alapján.

Ha csak az első tíz hónapot vesszük figyelembe, akkor előrébb is zárhatott volna, de az év végén megmutatta, hogy a konzisztens teljesítménnyel még vannak gondjai, így egyelőre marad a nyolcadik hely. Azt gondolom, így sem panaszkodhat!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva