Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – NAF (7.)


Kimagaslóan konzisztens teljesítmény, körönkénti, és versenyenkénti alaposan egyaránt. A HLTV 2019-es húszas listájának hetedik helyezettje: NAF.

NAF 2013-ban ismerkedett meg a CS:GO-val, és már 2014-től folyamatosan ott volt a tűz közelében, persze eleinte csak kisebb csapatok játékosaként. Az első komolyabb szervezet hívására 2016 januárjáig kellett várnia. Ez a szervezet az OpTic volt, ahol végül 20 hónapot töltött el.

Ezt követően jött egy pár hónapos kitérő a Renegades-ben, és 2018 februárjában került jelenlegi csapatához, a Liquid-hez. Kisebb-nagyobb eredményei már korábban is voltak, de az igazi áttörést ez hozta meg.

A Liquid-del már az első évben sikert sikerre halmozott, egyedül az Astralis-on nem tudtak kifogni. 2018-ban nyertek két nagyobb LAN-t, és döntőztek további hat során, melyből ötször a dánoktól kaptak ki.

Az esztendőből NAF is alaposan kivette a részét, a kanadai az igencsak előkelő, hatodik helyet szerezte meg a HLTV top20-ban. Bár 2019-re egy helyet visszaesett, azért nem hiszem, hogy nagyon szomorú lenne ezzel a mostani, hetedik pozícióval.

Az év során a Liquid 18 nagyobb LAN-on szerepelt, melyek során NAF egyszer sem (!) zárt negatív ratinggel. Tíz alkalommal választották be az EVP-k közé, és kétszer az MVP-cím is összejött neki. Legértékesebb játékos a BLAST los angelesi állomásán, illeve az iBP Masters-en lett.

Csapatával az első félévet nagyon meghúzta, akadt olyan időszak, amikor zsinórban öt nagy LAN-tornát is a Liquid tudott megnyerni. Nem elhanyagolandó tény, hogy ezzel az Intel Grand Slam második szezonját is behúzták, és alig két hónap leforgása alatt begyűjtötték az egymillió dollárt.

Összesen hét nagy-eventet húztak be, de közülük a júliusi IEM Chicago volt az utolsó, azaz a második félévre már kicsit elfogyott a szufla. Akárcsak Katowicében, úgy a Berlinben rendezett nagyversenyen is a legjobb nyolc között búcsúztak, de a többi LAN sem sikerült a legfényesebben.

Mindez kicsit rányomta a bélyegét NAF év végi helyezésére is, de nem véletlen, hogy így is hetedik tudott lenni: zseniális számokat produkált. Nem volt abszolút kiemelkedő semmiben, de mindenben bőven átlagon felülit produkált. 1.18-as rating, 82.8-as ADR, és 74.3%-os KAST arány, csak hogy néhányat említsünk.

Csapattársához, Twistzz-hez hasonlóan (aki 9. lett a listán), ő is rengeteget clutcholt, és összességében 62 darab 1vx-ig jutott. A HLTV ezenfelül a körönkénti asszisztok számát (0.16), és a K/D arányát (+541) emelte még ki. Az nem kérdés, hogy NAF idén is a világ egyik legjobbja tudott lenni, és joggal került a hetedik helyre.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva