Gaming

Bajban a játékipar, megint botrány van a loot boxok körül!


Ezúttal a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat tartja problémásnak a kérdést.

Lassan már tényleg nem lesz olyan év, amikor ne kerülne elő a sokak által mai napig vitatott loot boxok kérdése. A témát most a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat egyik igazgatója hozta elő, aki szerint a jövőben a videójátékokat készítő cégeknek kétszer meg kellene gondolniuk, hogy ilyen megoldásokat tartalmazó alkotásokat készítsenek.

A mentális egészségért felelős vezető, Claire Murdoch ugyanis kifejtette, hogy ezek a kiadók által kedvelt pénzszerzési módszerek pusztán arra “jók”, hogy a fiatalabb játékosokból addikciót váltsanak ki és a szerencsejátékozásra tanítsák őket. Szerinte ilyen játékokat egyáltalán nem szabadna árulni gyerekeknek, vagy ha legalább beszüntetni nem lehet ezeket, akkor legyen egy beépített költekezési határ, ami meggátolja a fiatalokat a nagyobb összegek elköltésében.

Szerinte rendkívül fontos lenne, hogy minden esetben ott legyenek a különböző kategóriákba tartozó cuccok pontos megszerzési esélyei, hogy az egész ne egy egyszerű zsákbamacskára emlékeztessen. Murdoch ötleteit korábban pár játékfejlesztő már implementálta a saját játékába, de széleskörben még mindig nem terjedtek el a fiatal játékosokat valóban védő megoldások.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva