Egyéb

Érkezik az Altered Carbon második évada


A Netflix hatalmasat futott 2018-ban az Altered Carbon című, a Szárnyas Fejvadászt idéző sci-fi noire sorozatával, amit a kritikusok többsége és a nézők is szerettek, így nem volt meglepetés, mikor még ugyanabban az évben bejelentették, hogy már dolgoznak a folytatáson. A stúdió most egy rövid teaser formájában rántotta le a leplet a február 27-ei startról.

A sorozat Richard Morgan magyar nyelven is megjelent Valós Halál című könyvén alapul, aminek cselekményében Takeshi Kovacs áll, akit 250 hibernációban töltött év után azért ébresztenek fel, hogy kiderítsen egy rejtélyes gyilkosságot. A folytatásban a Marvel filmekből is ismerős Anthony Mackie (Falcon-Sólyom) játssza az egyik főszerepet, ő lesz Kovacs következő “teste”, és ha hihetünk a teóriáknak, a történet követi majd a könyvekét, vagyis az első évad eseményeihez képest 30 évvel később vesszük fel a fonalat.

Kép: Inverse

A cyberpunk stílusú sci-fi noire zsánerét erősítő széria a Netflix addigi legnagyobb költségvetésű sorozata volt a körülbelüli 70 milliós büdzséjével, erre licitált rá a The Witcher a maga 80-90 milliójával. Többségében ugyan a kritikusok mindkét sorozatot dicsérték, igen hasonló szakmai értékeléseken állnak: Metacritic-en/Rotten Tomatoes-on a The Witcher 54-66, az Altered Carbon 64-68 százalékon áll. Mindkét esetben közönségsikerről beszélünk, ami ez esetben azt jelenti, hogy óriási a különbség a kritikusi és a nézői értékelések között, ezen remélhetőleg a folytatások képesek lesznek majd javítani, és lefaragnak kicsit a nézők és a kritikusok között tátongó hatalmas szakadékon. Február 27-én meglátjuk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva