Counter Strike

Izgalmakban gazdag eddig a BLAST Premier első hete


A tegnapi nap folyamán elstartolt a BLAST Premier és volt itt minden az első nap folyamán, ami szem-szájnak ingere lehet. Lekro egymaga ACE-elni tudott, dupla overtime-ot harcolt ki az MiBR, a FaZe levetkőzte magáról a görcsösséget, ami még tavaly jellemezte őket, a Liquid pedig még mindig „elmebeteg” módon játszik Infernón, de menjünk bele kicsit részletesebben.

Az első mérkőzés a FaZe és az NiP között zajlott.

Lekro egy korai interjúban elmondta, hogy nawwk érkezésével, szeretnének komolyabb hangsúlyt fektetni a dupla AWP-s játékukra. Ebből kiindulva sejthető volt, hogy ők vagy Nuke-ot vagy pedig Overpass-t fogják választani. Be is jött a tipp, bár azt nem értem, hogy miért Overpass-t választották, ahol a FaZe-nek eddig 100% a Win rate-je. Ez után a FaZe választott egy Mirage-t, ahol ugyan csak 50 % a győzelmi arányuk, de a NiP-nek még kevesebb. A harmadik pálya pedig maradt volna Train, ha van rá szükség.

Az első pálya felénél vált világossá, hogy NiP-nek még nem volt ideje teljesen összeszokni és úgy érezhette magát a néző, mintha a svédek az öltözőben maradtak volna. A legszebb megmozdulás tőlük Lekro-hoz köthető, aki az egyik körben minden gond nélkül egymaga lőtt 5 fejest.

Ezzel szemben a FaZe játékán érződött, hogy nem 2 hete játszanak együtt, nagyon jól mozogtak, megvolt az összhang. Mindenki kivette a részét a csapat munkájából. A csapat kulcs embere pedig a fiatal újonc Broky volt, aki +25-ös KDA-ba tudta magát lőni, és meggyőző 1.56-os ratinget tudott összeszedni. Ha egy szóval kellene jellemezni a FaZe játékát, akkor az a flexibilitás lenne, mert nagyon jól tudtak minden helyzethez alkalmazkodni és jól tudták váltogatni a stílusokat a játékukban.

A meccs vége egy laza 2-0 lett a FaZe-nek. Az NiP pedig 2 pálya alatt összesen is csak 15 kört tudott lehozni.

A második BO3 a Liquid és az MiBR között zajlott. A brazilok Vertigót választották, míg az amerikaiak Infernót. Ha volt meccs, ahol azt vártuk, hogy nem lesznek kemény ütközetek, akkor ez volt az. Az előzetes statisztikákból ítélve, ennek egy egyszerű 2-0-nak kellett volna lennie. Majd jött az MiBR és megmutatta, hogy nem szabad őket lebecsülni és olyan agresszív, jól összerakott Vertigo játékot mutattak nekünk, amire sem a nézők, sem a Liquid nem számított. Az egész első pályát az „adok-kapok” jellemezte, TACO olyan formában játszott, amire már nagyon régen nem volt példa. A másik oldalon, pedig NAFF volt az, aki folyamatosan meglepetést okozott a brazil ötösnek. Volt, hogy 2v4-es szituációt hozott le egy jól eldobott Molotov-koktéllal.

Két hosszabbítás és rengeteg comeback után végül 22-19-re nyerni tudott a Liquid az első pályán, de mint azt az eredmény is mutatja, nem volt egyszerű dolguk.

Infernóra sajnos már elfogyott Fallen-ék lendülete és ott már nem tudtak olyan szép játékot mutatni nekünk, mint azt tették Vertigón, de tudva, hogy az ellenfelük a világ egyik legjobb csapata Infernón, így ez annyira nem is meglepő. 16-9-cel végül nyertek az amerikaiak így a mai nap folyamán ők csaphatnak össze a FaZe-el.

Ami pedig ma jön:

NiP vs. MiBR

Bízom benne, hogy a NiP-nek sikerült összeszedniük magukat a mai napra, míg az MiBR ugyanúgy fog játszani, mint tette azt a tegnapi nap folyamán Vertigón. Mind a két csapat nemrég cserélt játékost, így bármikor lehet köztük olyan probléma, ami abból ered, hogy nincsenek még összeszokva. Bízom benne, hogy izgalmakban gazdag játékot látunk majd tőlük.

FaZe vs. Liquid

A CS:GO Real Madrid-ja küzd meg az Amerikai TOP1-el. Tegnap mind a két csapat 2-0-val tudott győzni. Ma meglepő lenne, ha ez bármelyikjüknek sikerülne, egyik csapat sem fogja könnyen adni magát. Ha van meccs, amit kár lenne kihagyni akkor ez lesz az.

Ne maradjatok le a mai közvetítésről, tartsatok velünk a Metabro hivatalos Twitch csatornáján 16:30-tól. A mai nap folyamán is nyereményjátékkal készülünk nektek, ahol egy MLG Colombus 2016-os Overpass Emlékcsomaggal lehet gazdagabb majd a nyertes.

https://www.twitch.tv/metabro

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva