League of Legends

Hiába a nerf, továbbra is a legjobbak közt Aphelios – Így néz ki a tier lista a 10.3-as frissítés után


Mutatjuk a tier listát.

Pár napja megérkezett a LoL 10.3-as frissítése, melyről a Pro Guides Challenger készített egy összefoglalót – mivel ennek tartalmát már mindenki ismeri, így most a posztokra lebontott tier listákon megyünk végig. Kezdjük a toppal!

Top

Morde és Soraka tartózkodik az S+ tierben, mely közül előbbi nem meglepő, utóbbi egyeseknek talán igen. Soraka a fenti vonalon baromi erős, köszönhetően annak, hogy távolharci és a Q-jával képes poke-olni, önmagát visszagyógyítani (amire itt kevésbé van szükség, ha csak nem direktben sebződünk az ellenféltől, elvégre a W-t nem használjuk) és a minionokat is leírtani – nem véletlen, hogy nerfeli őt a Riot.

Sett visszaesett a gyengítéseknek köszönhetően S tierbe, ezen kívül viszont jelentős mozgolódás nem történt.

Jungle

Látszik, hogy az early game-en van a hangsúly az erdőben továbbra is, emiatt Elise és Olaf helye megkérdőjelezhetetlen az S+ tierben, míg Echo picit lejjebb esett a nerfeknek köszönhetően. Akit még érdemes kiemelni változás terén, az Sejuani (feljebb mozgott), illetve Sett, aki meg értelemszerűen picit visszaesett.

Mid

Diana nem kapta meg azt a nerfet, amit megérdemel: ugyan a korai játékban kevésbé erős a mana csökkentésnek köszönhetően, de amint megvan a Rod of Ages, ugyanarra képes, mint ezelőtt. Qiyana még egy frissítéssel korábban gyengült, úgy tűnik, hogy ott sem volt elég a nerf, ismét az S+ tierben a hős. Ami még kiemelendő változás az Akali helye: nos nála már nem volt ilyen vajszívű a Riot Games, majdnem a használhatatlan kategóriáig esett a hős.

Bot

Bár úgy tűnt talán a 10.2-es frissítés helyrerakja Apheliost, ez nem így történt – hiába kapott egy kisebb gyengítést a 10.3-asban is, továbbra is S+ tier azzal a Sennával együtt, aki láthatólag minimálisan gyengült csak most.

Ezen a poszton nagy változások nem történtek, Ezreal azonban szépen lassan jön fel az indirekt (Omnistone buff, más hősökön erős Stormrazor nerf) és direkt (mostani patch) buffoknak köszönhetően.

Support

Ki hinné, hogy 10-20 sebzés csökkentés nem változtat semmin? Leona és Nautilus ugyanúgy az OP kategóriába esik, most ehhez csatlakozott Thresh, aki egyébként E és W képességének köszönhetően egy egész jó counter az engage metára. Nagy változásokat nem láthatunk, Yummi az egyetlen, aki jelentősen előbbre lépett a mostani buffoknak köszönhetően.

A teljes videót itt nézhetitek meg:

Ezt olvastad már?

Szedd össze a LoL-os haverokat, mert jön a Clash!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva