Counter Strike

Minden a feje tetejére állt: Lezajlott a BLAST Premier 2. hete!


Mielőtt elindult volna a B-csoport, úgy hivatkoztunk rá, mint a „halál csoport”, de ...

Mielőtt elindult volna a B-csoport, úgy hivatkoztunk rá, mint a „halál csoport”, de így, hogy túl vagyunk rajta, a „meglepetések csoportja” címre is pályázhatna ez a négyes gárda.

Ahogy már lehetett tudni az első 2 nap eredményiből, az Astralis zárt az utolsó helyen, és a Complexity már biztos továbbjutó volt. A harmadik nap egyetlen kérdése az maradt, hogy a NaVi vagy a Vitality lesz majd az, aki ünnepelhet.

Ez a két együttes a legelső napon már találkozott, akkor magabiztos 2-0-val győzött a francia szervezet. Ez a meccs tekinthető volt egy visszavágónak is. Nehéz volt előre megítélni a csapatok formáját, mert a második napon a NaVi a gyengélkedő Astralis ellen aratott győzelmet egy nagyon szoros meccsen, a Vitality-n meg úgy ment át a Complexity, mint kés a vajon.

Elkezdődött a Pick&Ban fázis. A pályákat nézve ismét deja vu-je lehetett a közönségnek, mivel pontosan az első napot ismételték meg a csapatok a választásaik során. Az első pálya a franciák választása volt, Inferno. Shox-ék próbálták tartani magukat, de a NaVi csúcsformában érkezett meg a pályára, és majdnem minden körben szállítottak nekünk egy-egy gyönyörű megmozdulást. Aki szeret Highlight-okat nézni, annak ajánljuk a Twitch csatornánkon a klippeket, ahol akad jópár gyöngyszem. Electronic hihetetlenül jó formában volt, és S1mple is folyamatosan azt a szintet hozta, amivel kiérdemelte a tavalyi év második legjobb játékosának járó címet, végül 16-12-re nyert a NaVi az első pályán.

Dust2 volt a következő, de itt nagyon úgy tűnt, hogy csak a NaVi lépett fel a szerverre.  ZywOo és csapata mintha ott se lett volna, egy gyors 16-6-tal már vége is lett a találkozónak.

Jöhetett a nagy döntő!

Az egész hétvégén parádésan játszó Complexity csapott össze a jó formában lévő NaVi-val. Az eddig mutatott teljesítmény alapján jogosan gondolhatta az ember, hogy ez egy 2-0 lesz majd az európai/amerikai mix-nek. Akik a 2-0-ra fogadtak azoknak igaza is lett, de a NaVi volt az, aki örülhetett a győzelemnek. A hétvégét domináló oBoPoizon párosból nem sok mindent láttunk ezen a két mapon. Ezzel szemben Boombl4-nak még egy Zeus kill is simán belefért Trainen. Egy 16-10-es és egy 16-9-es győzelemmel így a NaVi lett a B-csoport első helyezettje, míg a Complexity a második helyen jutott tovább. A Vitality és az Astralis a BLAST Premier Showdown szakaszában folytatja a versenyt.

A héten kezdetét veszi a tavaszi alapszakasz utolsó hete a C-csoporttal. Olyan csapatok várnak ránk, mint a G2, az OG, az Evil Geniuses vagy a 100 Thieves. Tartsatok velünk a Metabro Twitch csatornáján a hétvége folyamán, nyereményjátékkal is készülünk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva