Tech

Új funkciókkal és kinézettel érkezik a PS5 kontrollere!


Íme a Playstation 5 kontrollere, a DualSense

A Sony végre bemutatta a Playstation 5 kontrollerét, a DualShock-ról átkeresztelt DualSense-et. Az új kontroller megjelenése egészen futurisztikus, letisztult és kerekebb, mint elődei, kicsit olyan, mint egy Star Wars rohamosztagos témájú PS4 kontroller lenne. A legnagyobb változás a színben és a súlyában keresendő, mivel nemcsak könnyebb lett, de szakít a Playstation 2 óta tartó trenddel, és az alapszínt feketéről újra fehérre cserélték.

Ez nagyon is árulkodó lehet, ugyanis a Playstation alap kontrollereinek a színe mindig megegyezett a konzol színével: a PS1 – fehér, a PS2, 3 és 4 – fekete. 

A Sony korábban már belengette, hogy forradalmi újításokat eszközöl az új kontrolleren, és nem is lódítottak olyan nagyot. A játékban történő nagy erőkifejtést igénylő interakciók a haptikus visszacsatolás és az adaptív ravaszoknak köszönhetően az irányítókaron is visszaköszönnek: például minél nagyobb erőt igényel valami, annál nehezebben lehet majd lenyomni az R2 és L2 gombokat. A kontrolleren a korábban már remekül bevált hangszórók és touchpad is megtalálhatók, továbbá kapott egy zajszűrős mikrofont is, így nem kell bajlódnunk egy headsettel. A Share gombot leváltotta a Create, ez egyelőre nem tisztázott mi célból történt, a Sony szerint ez is egy “őrületes” újdonság lesz, mi csak remélhetjük, hogy nagyobbat fog szólni, mint a korábbi Back-Share csere.

Mindent összevetve egészen jónak tűnik a Sony új konzoljának kontrollere, a DualSense, és árulkodó is lehet a Playstation 5 kinézetével kapcsolatban. Én legalábbis egészen biztos vagyok abban, hogy a konzol is hasonló megjelenést fog kapni, és visszatérnek a Playstation 1 idomaihoz: kerekebb forma, letisztult dizájn, fehér szín. Hamarosan talán erre is fény derül majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva