Tech

Egy szabadalom buktathatta le az új Steam Controllert


A nagyot bukott első széria után jöhet a Steam Controller 2?

Nem épp a sikerességéről vált híressé a Steam Controller, annak ellenére sem, hogy a legtöbben pozitív véleménnyel voltak/vannak a formabontó kontrollerről. A Valve már jó ideje nem gyártja a terméket és nem olyan rég szórta ki az utolsó darabokat is a raktáraikból, nem mondhatni, hogy a nagy érdeklődés miatt hiánytermék lett volna.

Ezért is meglepő az a hirtelen felbukkant Valve szabadalom, ami egy új Steam Controller érkezését vetíti elő.

Magát a szabadalmad 2018-ban jegyezték be, és 2020-as megjelenésről és cserélhető, változtatható kiosztásról árulkodik. Ezt több okból kifolyólag sem verhette nagy dobra a Valve: az egyik, hogy közbeszólt 2020 legnagyobb tragédiája, a koronavírus-járvány, így a gyártás úgy a megjelenés bizonytalansága miatt várnak még a dologgal, a másik, hogy időközben meggondolták magukat, és behúzták a kéziféket. Ez utóbbi nem lenne túlzottan meglepő, ugyanis a 2015-ben megjelent forradalminak szánt kontrollerük közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és egészen 2019 év végéig küzdöttek az eladásokkal, a végén pedig már jóval áron alul próbáltak túladni rajtuk.

Mindenesetre egészen érdekes húzás lenne a konzolgeneráció derekán előállniuk egy újfajta, alapvetően PC-re szánt Steam kontrollerrel, főleg az előző széria tragikus sorsát látva. És hiába a remek megoldások, ha a gyatra marketing miatt elkerüli az emberek figyelmét.

Ha jelenleg PC-hez keresnél kontrollert, mi ezeket ajánljuk:

A legjobb kontrollerek PC-hez

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva