Counter Strike

Alsó ágra került, de még életben a Salamander – ESEA MDL Relegation


Most már minden meccset nyerni kell!

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Salamander harmadik helyen zárta az ESEA Advanced ligát, ezáltal 2500 dollár és egy MDL Relegation spot ütötte a markukat. Tegnap elstartolt a Relegation-szakasz, ahol a magyarok felemásan kezdtek.

Kezdjük a sorsolással. Sikerült elkerülni az Endpoint és a Wisla Kraków ágát, de így is egy ágra kerültünk olyan csapatokkal, mint a SKADE, a Turkey5, vagy az Illuminar. Az egykori Space Soldiers trióból álló Turkey5 rögtön kikapott az Ambush-tól, az Illuminar pedig forfeitelte az egész ligát.

A Salamander korábban már legyőzte a törökverő Ambusht, ráadásul a torna talán legjobb csapatát, a SKADE-et is, így magabiztosan vághattak neki a tornának. Az első körben az a touch the crown volt az ellenfél, amely az ESL Meisterschaft: Winter 3-4. helyezettjeként kapott spotot.

Az ESL német ligájához kellett a német többség, most viszont r0bs3n helyett quix játszott, aki nem ismeretlen a sceneben, de ez elmondható dukiiii-ról is, aki pár évvel ezelőtt gyakori vendég volt a magyarok meccsein.

Az osztrák játékost korábban az ESL, az ESEA, és a Faceit is csaláson fogta, ráadásul többször játszott már más nevén/felhasználóján is – csak a 99Damage háromszor csípte el emiatt.

Az első mérkőzés (felső ági top16) statisztikái.

A kétes múlt ellenére valószínűleg felhagyott az efféle dolgokkal, ugyanis a meccs három pályája során 31 fraget lőtt. Összehasonlításul, torzsi az első és a harmadik mapon is 28-ig jutott. A magyar AWP-s végül 75 killel zárta a meccset, mellé +30-as K/D-val és 1.42-es összesített ratinggel.

Dukiiii azért így is produkált, az ő bénázása eredményezte a meccs legnézettebb klippjét:

De azért ne menjünk el szó nélkül emellett sem! Kory 1v3, 5 hp-val, rögtön Nuke első körében.

Pár körrel később pedig egy post-plant 3v5-ben lőtt egy keményebbet:

Mirage 16-13-ra a ttc-é lett, majd Nuke-ot simán hozta a Salamander 16-5-re, így két pályát követően nem született győztes. A decider mapon végig a magyarok domináltak, és 10-5-ös CT után, végül 16-11-re be is húzták Infernót.

A négy meccspontot ez a B rush hozta el, a siteot védő CT-k szerintem még most is vakok.

A második meccsen a SKADE volt az ellenfél, amely ellen korábban már sikerült nyerni. A két csapat az Advanced alsó ági döntőjében csapott össze, ahol végül a Salamander 2-0-ás (16:12, 19:17) győzelmet aratott.

Ezt sajnos nem sikerült megismételni, és a bolgárok visszavágtak a múltkori vereségért. A magyarok azért megnehezítették a dolgukat, és SPELLAN-ék csak három pályán tudtak nyerni.

A második mérkőzés (felső ági top 8) statisztikái.

Inferno nagyon kevésen múlt, de a SKADE végül 16:14-re hozta a pickjét. Néha egy-egy kör is csak ennyin múlt:

Traint szokásához híven hozta a Salamander, a CT oldal megint erősre sikerült, és egy 16:10-es győzelemmel kiharcolták a decider pályát. Szép jelenetekből itt sem volt hiány, torzsi 34-et lőtt a 26 körös meccsen, és a mennyiség mellett a minőségre sem lehetett panasz:

A harmadik pályán 2-1-et követően már vezetni sem sikerült, sajnos a CT oldal nem alakult a legjobban. T-ben 5-12-ről még jött egy zárkózás 10-12-ig, de utána a SKADE egy négykörös rohammal befejezte a meccset.

A magyarok utolsó megnyert köre elég stílusos lett, coolio egy 1v3-mal tartotta életben a reményt:

Nem mehetünk el a bolgárok mellett sem, hiszen mégis csak ők nyerték a pályát, és a meccset is. Ez például egy elég fájó kör volt:

A meccset tehát a SKADE nyerte, így a Salamander alsó ágra került, de aggodalomra semmi ok, az Advanced során ennél mélyebbről is vissza tudtak jönni. Ott is egyet nyertek csak felső ágon, aztán az ALTERNATE alsó ágra küldte őket, ahol négy meccset húztak be egyhuzamban.

Az MDL-be jutáshoz most három win is elég lenne, bízzunk benne, hogy összejön! Folytatás ma este 18:00-kor, a Unique ellen, a mérkőzést ITT lehet majd követni. Hajrá Salamander!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva