Counter Strike

A Valve bejelentette a Rio Major pontrendszerét


Nem lesznek meghívások, helyette pontokat lehet gyűjteni.

A Valve ismertette az új, RMR (Regional Major Rankings) névre hallgató rendszer működését, amely a novemberben rendezendő ESL One Rio Major résztvevőiről fog majd dönteni.

Az új szisztéma kialakításával a fejlesztő elvetette a meghívásos rendszert, és a csapatok pontok gyűjtésével szerezhetnek spotokat a Majorra. A pontszerzésre az RMR versenyeken lesz majd lehetőség – a négy szakaszra osztott sorozat következő állomása az ESL One: Road to Rio nevet kapta.

Hogy miért következő állomás? Mert a Valve úgy döntött, hogy a tavalyi StarLadder Majort számítja az első etapnak, de azért hatalmas előnyt nem kapnak az ott jól szerepelt csapatok, ez majd a lenti táblázatból jól látszik.

A sorozat állomásai:

  • RMR 0 – StarLadder Major (2019. augusztus-szeptember)
  • RMR 1 – ESL One: Road to Rio (április 22-én kezdődik)
  • RMR 2 – TBA (nyár)
  • RMR 3 – TBA (ősz)

A berlini Major győztese, az Astralis 800 ponttal vág neki a versenynek, a többi Legenda 600 ponttal, míg a 9-16. helyezettek 300 ponttal. Nem túl jelentős különbségek, főleg annak fényében, hogy az őszi, közvetlenül a Major előtti időszak során már egy 11. helyezett is többet kap, mint most utólag a dánok kaptak.

Jelenleg az Astralis az RMR listavezetője, 800 ponttal.

Az ESL One: Road to Rio, és az őszi RMR széria is Valve-szponzorált esemény lesz – a hat régió összdíjazása mindkét eventen 255 ezer dollár lesz. A nyári RMR széria még kérdéses, de várhatóan a tavaszi etap és a játékosszünet között kerül rá sor. Minden megálló során 25%-kal nő a kiosztott pontok száma, ezzel jutalmazva azokat a csapatokat, akik a Major előtti hetekben érik el a csúcsformájukat.

Az állomások között lehetőség lesz átigazolásokra, de a csapat minden lecserélt játékos után 20%-ot elveszít a pontjaiból. Ha pedig egy csapat három, vagy több játékost cserél, akkor az összes pontját elveszti. Ez nagy érvágás például az Astralis-nak, amely nemrégiben leigazolta es3tag-et hatodik játékosnak, hiszen minden változtatás után pontokat buknának.

Itt látható, hogy a versenysorozat egyes állomásain elért helyezések hány pontot érnek.

Bár a Majorra nincs meghívás, az oda vezető régiós versenyekre igen. A spotokat a StarLadder Major-on nyújtott szereplés alapján ítélik meg, a következőképpen:

Európa: 3 Legenda, 6 Kihívó, 2 Versenyző
Észak-Amerika: 3 Legenda, 1 Kihívó, 1 Versenyző
CIS: 2 Legenda, 1 Kihívó, 2 Versenyző
Dél-Amerika: 1 Versenyző
Ázsia: 1 Versenyző
Óceánia: 1 Versenyző

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva