Counter Strike

Hatalmas izgalmakat követően bejutott a Salamander a 40 ezer dollár összdíjazású versenyre!


Hat győzelem egyhuzamban, így bejutottak a főversenyre!

A tegnapi napon lezajlott a #HomeSweetHome harmadik heti kvalifikációjának második része,  az első nap eseményeiről itt írtunk. Azt tudtuk, hogy a főversenyhez még egy BO1-es és egy BO3-as győzelemre lesz szükség, de arra is számítani lehetett, hogy nem lesz könnyű menet.

Először is elevenítsük fel, hogy miként zárta a Salamander az első napot! A kiemelés miatt az első körben nem játszottak, majd 16-5-re nyertek egy kazah mix ellen, ami bemelegítésnek kiváló volt. A Sinners elleni top 64-es meccset 16-10-re hozták, majd a legjobb 32 között a román Nexus következett.

A kvalifikáció második felének ágrajza (Liquipedia)

Ez már egy nehezebb falatnak bizonyult, ugyanis a Salamandernek gyakorlatilag a halál torkából, 6-13-as állásról kellett visszajönnie a meccsbe. A bravúr végül sikerült, így jöhetett az AVEZ elleni nyolcaddöntős találkozó.

Elsőre úgy tűnt, hogy kivégzés lesz belőle, hiszen torzsiék már 14-3-ra is vezettek, ám a lengyelekben még maradt erő, és egészen 15-12-ig sikerült felzárkózniuk. Az utolsó körben Markos 1v5-ben retakelt, de a bomba felszedésére már nem maradt ideje, így a Salamander 16-12-re megnyerte a meccset.

A tegnapi napot a Wygers elleni BO1-el kezdték, Mirage-on. Az ellenfél nem kis nevekből tevődött össze: BARBARR, DeathZz, SOKER, MackDaddy, HECTOz. Szerencsére a Salamander végig uralni tudta a meccset, és 10-5-ös félidőt követően, végül 16-10-ra meg is nyerték azt.

A sikerből mindenki kivette a részét, de ha egyet kell kiemelni, akkor az valószínűleg ez lene. Torzsi könnyűszerrel állítja meg a retaket, pár másodperc alatt lelövi a három CT játékost. A körben így négyig, a meccsen összességében 28 killig jutott.

A final boss képében egy kazah csapat következett, ami szépen keretbe foglalta a hat mérkőzést, hiszen az első ellenfél is kazah volt. Mivel a döntőnek már csak a kiemelés, és a presztízs szempontjából maradt jelentősége, így ez az elődöntő számított a legfontosabb meccsnek.

A 100PingGods elleni találkozó aligha lehetett volna izgalmasabb, hiszen minden pálya lejátszásra került, ráadásul maguk a pályák is nagyon szorosra sikerültek. Az első mapot – hosszabbítást követően – 19-17-re még megnyerte az ellenfél, de mivel ez már BO3-as formátumú meccs volt, itt még nem lett vége.

Hiába az elbukott Train, a Salamander már az ESEA során is számtalanszor bizonyította, hogy hátrányból is simán képesek nyerni, és ez most is így lett. A második pályán (Dust 2) 16-13-ra, a decideren (Inferno) pedig 16-14-re nyertek, így bejutottak a főversenyre!

A 95 körös találkozón egyéni villanások tömkelegét láthattuk, csak a torzsi jelenetekből külön fragmoviet lehetne csinálni, de álljon itt néhány klipp – a legszebbek közül.

A játékosok lelkesedése a harmadik pályára se hagyott alá, így a meccs utolsó perceire is minőségi köröket kaptunk. 14-13-as vezetésnél egy 3v4-es retake-kel lett meg a két meccspont, a főszereplő itt is torzsi volt.

A következő kört megnyerte a 100PingGods, így az utolsó kör döntött. A Salamandernek nem maradt sok pénze, így négy dezi és egy SMG kellett, hogy felvegye a versenyt az AWP-vel és az AK-kal. A vége szinte mesébe illő: a magyarok ezzel a szettel is meg tudták nyerni a kört, ezáltal a meccset is.

Igaz még maradt egy BO1-es döntő, de a spot meglett, így a FATE elleni Dust 2-es találkozó már kicsit örömjáték is volt. Egy újabb erős csapattal sikerült felvenni a versenyt, és a bolgárok végül csak hosszabbításban, 19-17-re tudtak nyerni.

Ismét egy gyönyörű menetelés tehát a Salamander részéről, amely így bejutott a 16 csapatos főversenyre. Az eseményre május 5-10 között kerül sor, bízom benne, hogy egy újabb sikeres szereplésnek lehetünk majd szemtanúi!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva